Már tudjuk, mi lesz a legújabb koffeines őrület

cascara kávé tea
Újra felfedezték a kávégyümölcs héjából készíthető italt
Vágólapra másolva!
A kávé és a tea számos változata okoz nekünk örömet nap mint nap. Egy újdonság azonban mindig nagy érdeklődésre tarthat számot, pláne, ha elődei legjobb tulajdonságait tömöríti magában. Ismerjék meg a cascarát, talán ez lehet a legújabb kedvenc koffeinforrásuk.
Vágólapra másolva!

A cascara spanyolul bőrt és héjat jelent - persze nem véletlen, hogy ez lett az ital neve is: alapanya az arabica kávégyümölcs héja, amely

eddig leginkább a kávétermelés egyik mellékterméke volt.

Azonban egy ideje újra felfedezték, hogy ezzel is lehet kezdeni valamit. Bár régen a szegények és katonák kávéjának tartották, most a divatos kávézók legújabb húzása lehet.

A photo posted by Ege Bilgin (@egebilgin) on

Az arabica gyümölcsét, az úgynevezett cseresznyét megfosztják héjától, hogy hozzáférjenek az értékes kávészemekhez. A héjat ezután nem kidobják, hanem szárítják, és a szokásos – teáknál használt eljárásokkal – fermentálják. Ezzel kész is a termék, amely bár kávéból készült, és élénkít, mégis inkább a teára hasonlít.

Újra felfedezték a kávégyümölcs héjából készíthető italt Forrás: Migle/Flickr

Kóstolói szerint íze enyhén gyümölcsös, savanykás, csipkebogyóra emlékeztető. A savas ízeket azonban édes ellensúlyozza, így

attól sem kell tartani, hogy egy fanyar kávépótlóval állunk szemben.

Sőt, előnye is van a feketéhez képest: hidegen is kiváló, akár koktélok alapanyagaként is. A Telegraph szerint olyan, mint a természet Red Bullja.