Ismerkedjen, borral sokkal könnyebb

2016.01.22. 15:08

Ki gondolta volna például, hogy létezik már okostelefonnal irányítható boradagoló és megőrző? Ha kíváncsi rá, önt is várják Budapest legnagyobb boros eseményére, a VinCÉre, amelyet március 3. és 5. között rendeznek a Corinthia Hotelben. 

A látogatók 182 pincészet ezer borának megkóstolásán kívül megismerkedhetnek a szakma legfontosabb újdonságaival. A hetedik évet megérő VinCE Budapest Wine Show a régió legfontosabb boros eseményeként - lássuk, mit kaphatunk a jegyünkért cserébe?

Impozáns közegbenForrás: David Nyitrai

Azt ígérik, hogy válogatott pincészetek hozzák el legjobb termékeiket. De lesznek rajtuk kívül nemzetközi szakértők, szakírók és kereskedők, nagyközönség számára tartott mesterkurzusok és különböző worshopok, melyeken neves előadók kalauzolásával kóstolhatunk végig egy-egy érdekes borsort.

Elsajátíthatják a kóstolás gyakorlatátForrás: VinCE

A rendezvény a korábbi évekkel ellentéttel csütörtökön kezdődik a szakmai nappal. Aznap például Nick Adams MW (Master of Wine) és Adam Pawlowski MS (Master Sommelier) ahhoz adnak útmutatót, hogy miként kell összeállítani a tökéletes borlapot. A lazább, borozgatós programok pénteken és szombaton várhatók.

Aki boros, annak ott a helyeForrás: @MOZSI GABOR/Mozsi Gabor

A VinCE egyik nagy szenzációja egy holland találmány, a By the glass magyarországi bemutatója lesz. Ez egy boradagoló-és megőrző rendszer, amelyet már okostelefonnal is lehet irányítani. A By the glass terem a hotel földszintén várja a kíváncsiakat, ahová a belépés napijegy birtokában ingyenes lesz. Idén itt lesz a pohárátvételi pont is. Organikus bortúrát is ígérnek. A biogazdálkodás – a vegyszerek kiszorítása a termelésből, természetes művelési eljárások alkalmazása – a gasztronómia után a borászatban is az elmúlt évek egyik legtöbbet emlegetett fogalmává vált. Akik szeretnék megtudni, hogy

mitől bio egy bor, hogyan készülnek az organikus tételek, azok most minden kérdésükre választ kaphatnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK