Azonnali hatállyal bezártak egy magliszteket, tésztákat és olajokat előállító üzemet Csongrád megyében. A szakemberek az ellenőrzés során egereket találtak az alapanyagraktárban.

A reform élelmiszereket gyártó üzemben tartott ellenőrzést múlt héten a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatósága. A gyártó magliszteket, tésztákat, olajokat állított elő és csomagolt át. 

Egérpiszok az üzembenForrás: Nébih

Az üzem alapanyagraktárában, egy raklap megbontása után, számos újszülött és pár napos egeret találtak a szakemberek. Több helyiségben egérürülék, az egyik zsákon pedig még elhullott egér is volt. A szakemberek azt tapasztalták, hogy alapanyagok egy része jelöletlen, nem nyomonkövethető, valamint a gyártásról sem vezettek megfelelő dokumentációt. Az üzem egy rész koszos, takarítatlan volt, az épület néhol be is ázott.

Gyalázatos higiéniai fetételekForrás: Nébih

A Nébih azonnali hatállyal megtiltotta az üzem működését. A helyszínen elrendelték több mint 120 tétel, mintegy 10 tonna termék forgalomból történő kivonását és megsemmisítését. Emellett az élelmiszervállalkozót kötelezték a még forgalomban lévő termékei visszahívására.

Refomkaják, reformkoszForrás: Nébih

Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható. A gyártó tevékenységét kizárólag a hiányosságok megszüntetése, majd a megismételt helyszíni szemle után folytathatja. Az érintett vállalkozás neve a kormany.hu oldalon közzétett jogsértés lista alapján: Fűszerház - Vitapharma + Kft.