Borravalót készpénz nélkül is adhatunk

2016.03.30. 18:13

Nincs nálunk készpénz, de azért adnánk borravalót? Mostantól nem csak szóval, bókkal és kedves pillantásokkal fejezhetjük ki elégedettségünket, ha kártyás fizetésre kerül sor. Az új rendszer a Belvárosi Pálinka Napokon mutatkozik be.

2016. április 28-30. között a Városháza parkban ismerkedhetünk meg a HelloPay rendszerével, amelynek segítségével feltöltős fesztiválkártyával és paypass-es bankkártyával is úgy fizethetünk, hogy az előttünk levő terminál képernyőjén egy virtuális mezőt, a borravalócsúszkát érintve határozhatjuk meg, hogy mennyi borravalót szeretnénk adni. „Természetesen nulla is választható” – mondta Szini Béla, a HelloPay vezetője az Origónak. 

A pálinkafesztiválon mutatkozik be az új rendszerForrás: Zirig Árpád

„A fesztiválkártyák és a készpénzmentes fizetések világában nem létező fogalom a borravaló, pedig az egész világban egy elfogadott vevőelégedettségi index, sőt anyagi jelentősége miatt sokat számít a dolgozóknak is.

Az első korty mindenkit érdekeltForrás: Zirig Árpád

A kétéves fejlesztésünk és a szabadalmaztatott megoldásunk célja, hogy ez a méltányos rendszer visszakerülhessen a vendéglátásba. Emellett a terminál a személyzet munkáját is megkönnyíti az ikonos kezelési felületével, de a vevői oldalon hasznos információkat vagy reklámokat is megjeleníthetünk.” – tette hozzá a vendéglátással 1993 óta foglalkozó szakember.

Aranyló törköly a pohárbanForrás: Zirig Árpád
Tudta?
Hazánkban (a Szja törvény 1. számú mellékletének 4.21. alpontja értelmében) a vendéglátó üzlet felszolgálójaként a fogyasztótól közvetlenül kapott borravaló adómentes.

A március 30-i sajtótájékoztatón elhangzott, hogy jelenleg külföldön sincs ilyen jellegű elektronikus szisztéma – egyedülálló a magyar szabadalom adta integráltság. Kérdésünkre, hogy más fesztiválokon is megjelenik-e borravalót támogató kártya, Szini Béla elmondta:

Kézzel választjuk ki a borravaló mértékétForrás: Zirig Árpád

„Több helyen is prezentáltunk, a legnagyobb fesztiválokkal, köztük a Szigettel is tárgyalunk – megállapodás közeli állapotban vagyunk, bízunk az együttműködésben.”

Nézze meg a helyszínen készült videónkat! 

Elég egy mozdulat csupánForrás: Zirig Árpád

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK