28 ezer forintos hot dogot adnak a zenei fesztiválon

2016.04.19. 11:49

Javában dübörög a világ legmenőbbnek tartott fesztiválja, a kaliforniai Coachella. A hírességek fura ruhái helyett nézzük, mit esznek és isznak az egyik legismertebb és legvágyottabb bulivá vált eseményen. Hamburger természetesen van.

Az Európa legjobbjai között nyilvántartott Sziget hosszú időn keresztül nem a kulináris élvezetekről volt híres, és lássuk be, most sem egyszerű ott igazán jót enni. Persze nem is feltétlenül azért megyünk oda. A kaliforniai Coachella azonban hiába ápol azonos gyökereket a világ több zenei fesztiváljával, a hírességeknek és a médiafigyelemnek köszönhetően sokkal kifinomultabb választékkal büszkélkedhet. Kritikusabb megfigyelők talán még sznobnak is neveznék.  

Alessandra Ambrosio is a Coachellán mulatForrás: Northfoto

Nem elég, hogy a sárban fetrengős óhazai bulikon nem túlságosan jellemző szusi, lazac és kaviár is a kínálat része, de a The Thrillist nevű weboldal beszámolója szerint még „titkos” fogások is várják a vendégeket. 

A Badmaash nevű indiai étterem például fűszeres csicseriborsóval megbolondított sült krumplit kínál, míg a Backyard Bowls, amely különben az egészségbizniszben utazik, kókuszvizes-mézes banánnal csábítja a fesztiválozókat. A Hanjip nevű hely talán a legdurvább: a tengeri sünt rákkal párosítják, amit egy kis kaviárral fejelnek meg, hogy ne legyen bántóan olcsó. 

Tengeri sün rákkal, kis kaviárralForrás: Hanjip

Persze azért akad „rendes” kaja is: a Beer Belly (Sörhas) megmarad a jó öreg disznóhúsnál hagymával, paprikával, ahogy kell, az Eurekaban lesz hamburger, és több helyen is ehetnek a vásárlók csirkeszárnyat – persze azért fermentált szósszal, mert hiszen anélkül hogy is lehetne élni. A Coachellán még a hot dog is félelmetesen trendi, a tempurált marhavirslit wasabis créme fraiche-sel, azaz egyfajta tejszínes tejföllel, mogyoróhagymával és némi kaviárral veheti meg, akinek van rá 100 dollárja, azaz 28 ezer forintja. Kizárólag a VIP-szekcióban persze. 

Az italrészlegben akad különleges kávé (a Gibraltár nagyobb, mint egy macchiato, de kisebb, mint egy cappuccino), hidegen préselt, nagyon egészséges gyümölcslé nyalóka formájában, és bár a cikk nem említette, de feltételezzük, hogy sört is lehet majd venni. Bizonyára évjáratos, limitált kiadású és kizárólag kézműves változatban. 

Desszert is akad a titkos választékban: a Donut Farmnál olajban sült, bundás édesburgonyát ropogtathat a nagyérdemű, természetesen tökéletesen vegán stílusban. Jó étvágyat, jó bulizást!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK