Ennél szebb kukorica egyszerűen nincs

2016.05.09. 15:43

Az ételfestékkel színesített melegszendvics és tejhab után megérkezett a szivárványosra növesztett csemege kukorica is. 

Legutóbb, amikor a szivárványos tejhabbal készült kávéról értekeztünk, az ételfesték újrafelfedezésén viccelődtünk, de úgy látszik, a trend sokkal áthatóbb, mint azt gondoltuk. Egy oklahomai farmer ugyanis szivárványos kukoricát növesztett.  

Mesebeli kukoricaForrás: Greg Schoen

A színes kukorica létrehozása Carl Barnes, a részben cseroki indián származású gazdának köszönhető. A tökéletesen természetes csövek egy különleges keresztezés eredménye, eredetileg nem is a szívárványosság volt a cél. Barnes ugyanis indián gyökereivel akart közelebbi kapcsolatba kerülni és a családi örökségként őrzött, régi indián magokat nemesítette modern fajtákkal házasítva. 

Helye lenne a kertbenForrás: Greg Schoen

A színes magokat produkáló újfajta kukorica valószínűleg nagy sikert arat majd a gyerekek körében, de nyilván az érdekességekre vadászó éttermesek is odalesznek érte. 

Corn pride!Forrás: Greg Schoen

Tekintettel rá, mennyire friss termékről van szó, egyelőre bolti kínálatban hiába is keresnénk. A magok azonban még az idén kereskedelmi forgalomba kerülnek, így a hozzáértők nekiláthatnak saját szivárványos kukorica ültetvényük telepítésének. 

Érdekesség, idehaza is foglalkoznak ilyennel!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK