Időgépes szarvasvadászat a zuhogó esőben

gourmet fesztivál 2016
Szarvasgerinc, én így szeretem
Vágólapra másolva!
Halló, időgépbe ültünk véletlenül? Tényleg visszamentünk egy évet, azért zuhog ennyire az eső? Ezek a kérdések kavarogtak bennünk az idei, május 15-ig tartó Gourmet Fesztivál nyitónapján. Csak az ételeket látva nyugodtunk meg, hiszen azok újak – csak az esőcseppek voltak pontosan olyan kellemetlenek, mint tavaly.
Vágólapra másolva!

Mivel a március 11-i, szenzációs magyar sikerrel lezárult Bocuse d’Or Europe kulcsalapanyagai a kecsege és a gímszarvas voltak, ezekből itt is akad az étlapokon.

A zivatar, a hízó tócsák és az egyre szomorúbb állapotban levő Millenáris nem volt ideális terep

a hazai gourmet gasztronómia feltérképezéséhez, mégis megpróbáltuk – ez a mi ajánlatunk.

A halak sem tűntek boldognak Forrás: Zirig Árpád

A szokásos fabódés megoldással találkoztunk idén is, bár vannak kiállítók, akik némi színt próbálnak vinni a megszokott hangulatba.

Egyre több francia pezsgőház mutatkozik be idehaza Forrás: Zirig Árpád

Kezdésnek pezsgő? Naná, hogy jó lesz, pláne, ha ilyen remek francia italok kerülnek elénk.

A Piper volt Marilyn Monroe kedvence

- végre van valami közös bennünk, és most nem Kennedyre gondolunk.

Kétféle kaviár, a kisebbik szemű a kecsegés. Meglepő, de finomabb... Forrás: Zirig Árpád

Az Arany Kaviár étterem falatkái meggyőztek minket a kecsege előnyeiről - hozzá magnum palackos somlói Kreinbacher pezsgőt kaptunk, remekül passzoltak. A mangó meglepően jó hozzá, nem számítottunk rá, hogy az ennyire édes gyümölcs így kiegészíti a sós kaviárt.

Mint egy óriási narancs, pedig BBQ Forrás: Zirig Árpád

Reméljük, a vasárnapig tartó fesztiválon innen majd jó húsos illatok csapnak ki.

Szarvaskolbász-morzsa hozzá friss saláta Forrás: Zirig Árpád

Ideális hely a lassításra a Kistücsök étterem standja, hisz ott ilyen salátát adnak:

a bodzaecetes vinaigrette az utóbbi évek egyik legfrissebb, legizgalmasabb kiegészítője,

percekig megmarad a friss, de nem túl parfümös bodzaíz.

A balatonszemesi articsóka remek volt a szarvashoz Forrás: Zirig Árpád

Friss, roppanós spárga, selymes tökmagkrém, tökéletes hús és zamatos jus a Kistücsöknél - itt már az sem érdekelt minket, hogy egyre jobban rákazdett az eső.

Közel 400 fokon sül a tészta Forrás: Zirig Árpád

Benéztünk az Anyukám mondta étterem kemencéjébe is. Forró volt, de ezt nekünk sütötték.

Maradandó élmény volt Forrás: Zirig Árpád

Ez az, ilyen a tökéletes tészta tépett bivalymozzarellával, malacsonkával és pisztáciával. A gumicsizma mellett szinte kötelező az idei Gourmet-n!

Már saját gyöngyözőboruk is van Forrás: Zirig Árpád

Az olasz tészta után olaszos stílusú habzóborral csalogattuk a nyarat, de sajnos hiába. Sebaj, ez legalább jól esett.

A Millenáris brutálisan kezd leépülni Forrás: Zirig Árpád

Mintha elfeledkeztek volna az objektumról - amilyen jó adottságai vannak, olyan mostohán kezdenek bánni vele.

Cuki dekoráció Forrás: Zirig Árpád

Dekorálni tudni kell. Vagy csak a harcos vegákat akarják jól elriasztani?

Remek menü a Larustól Forrás: Zirig Árpád
Vaddisznópofa, ó, igen! Forrás: Zirig Árpád

Kapordomináns, édeskés garnélával töltött lazacravioli, mellette friss, könnyű újburgonya, finom savanykás misós répaszószban a Larusnál. Mellé

a vaddisznópofa finoman kollagénes.

Az izgalmas, pirított húsos csontokból készült gulyásszaftot kiegészíti a selymes tejfölhab és vajasgaluska. Ismerős, házi ízek kimaxolva. A juzus desszert érdekes kaland: kókusztejes fehércsokoládékrém az egyik legizgalmasabb citrusfélével, juzuval, mellette mangódarabok. Hármat is meg lehet belőle enni. Simán.

Érdekes ötlet a magyar sörfőzőktől - alkoholmentes! Forrás: Zirig Árpád

Gyömbír - használható szójáték érdekes végeredménnyel.

Felrázós leves - érdekes ötlet Forrás: Zirig Árpád

Összerázós leves a Borkonyhánál - színes és kreatív, a csomagolásért meg jár a pluszpont.

Szarvaskolbász, naná, hogy van. Ezt a Biginnignél találtuk Forrás: Zirig Árpád

Fesztivál hamburger és kolbász nélkül? Ugye, hogy lehetetlen...

Helló, bizony Forrás: Zirig Árpád

Helló bikavér, viszlát fesztivál!