Itt egy balatoni bor, amiben nem csalódunk?

Balaton Bor
Vágólapra másolva!
A nyár slágere lehet a régió első közösségi bormárkája, a BalatonBor, amely a 2015-ös évjárattal indul, több mint húsz tóparti pincészet részvételével. Először most, a Gourmet Fesztiválon lehet megkóstolni az elkészült borokat!
Vágólapra másolva!

Először jelentek meg egy régió vezető termelői egységes arculattal, egészen azonos címkével, amelyen csupán a termelő neve különbözteti meg a borokat, de mindegyik az előre megadott kritériumrendszernek megfelelő stílusú, azaz a fajta legjavát és a termőhely egyediségét is szépen felmutató, friss és fiatalos arculatukhoz illő stílusú olaszrizling.

Balaton Bor, sláger lehet Forrás: Pintér Árpád

Egy jó értelemben vett

balatoni sztenderdet teremtenek meg, új minőségi modellt képviselnek

a legelterjedtebb hazai fehérborfajtát illetően, amelynek legkiválóbb tételei többnyire korábban is a balatoni borrégióból érkeztek.

Balaton Bor: bemutatták! Forrás: Pintér Árpád

Az elkészült borokat most lehet először megkóstolni. A szervező Balatoni Kör beváltotta a borkedvelőknek több mint két éve tett ígéretét, hogy létrehozzák az első hazai régióbort. Fontosnak tartják, hogy a legjobb európai sztenderdeket honosítsák meg itthon az első régiós márka bevezetésével, ezért kezdettől a hazai bemutatókkal párhuzamosan külföldön is megjelennek. Például

Berlinben, a Brandenburgi kapu mellett a magyar turisztikai képviselet külön kirakatot rendezett be

erre a célra, és a legnagyobb német turisztikai vásáron, az ITB-n is bemutatták a BalatonBort.