Illés bácsi feladja, végleg bezár a gödöllői cukrászda

Vágólapra másolva!
Hiába fogtak össze sokan az öreg cukrászmesterért, Illés bácsi nem vállalja a legendás cukrászdájának felújítását. A berendezési tárgyakat megveszi tőle Gödöllő és egy kiállítást rendeznek be a városi múzeumban.
Vágólapra másolva!

Végleg bezárja gödöllői cukrászdáját Barna Illés - olvasható Gödöllő városának a Facebookon oldalán. A 77 éves cukrászmestert megviselték az elmúlt egy hét történései, nem vállalja a felújítást.

Csütörtökön Barna Illés Gémesi György polgármesterrel egyeztetett a gödöllői városházán. Az idős cukrász kijelentette, hogy nagyon megviselte az elmúlt egy hét,

Barna Illés azonban azt üzente a támogatóinak: nem tud eléggé hálás lenni, hogy ilyen sokan kifejezték szeretetüket. Azonban a megértésüket is kéri, hogy ilyen idősen már nem bírna ki további megpróbáltatásokat, illetve nem szeretne elfogadni semmilyen anyagi segítséget.

Múzeumba kerül a berendezés

Illés bácsi abban egyezett meg Gémesi Györggyel, hogy

a cukrászat régi, már-már ipartörténeti jelentőségű berendezéseit hivatalosan felbecsültetik és a város megvásárolja.

A tervek szerint az eszközökből, valamint a kicsiny üzletre jellemző oklevelek másolatait is felhasználva, a Gödöllői Városi Múzeumban rendeznek be egy kiállítást.

Barna Illés legendás cukrászdája május 15-én volt utoljára nyitva. Egy lakossági bejelentés után ugyanis a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrzést tartott nála és elrendelte a cukrászda bezárását.

Ezt követően országos összefogás alakult a cukrászda megmentéséért, sokan pénzt iy gyűjtöttek a felújításra.