Ideges? Hallgassa a sülő szalonnát!

szalonna bacon császárszalonna
46 percig sül
Vágólapra másolva!
Az internet, azon belül is a közösségi média csodálatos dolgokat rejt, amelyek jobbá tehetik az életünket. Például elalhatunk a sülő császárszalonna megnyugtató hangjára vagy csak relaxálhatunk kicsit, elképzelve közben az illatát is. 
Vágólapra másolva!

A youtube videói között elég sok furcsaság található, egy részük első nézésre és hallásra teljesen értelmetlen, de ha jobban megvizsgáljuk, kiderülhet, hogy valójában nagyon is hasznos dologról van szó. Még

a 183 percnyi élő szalonnasütés megfilmesített változata sem puszta magamutogatás.

A fura hangokat kiadó videókkal először egy tévésorozatban találkoztunk (A férjem védelmében), ahol egy fiatal lány két-három digitális eszközzel pillanatok alatt hiteles irodai háttérzajokat hozott létre, hogy telefonálás közben a vonal másik végén komolyabban vegyék. Azt eleve természetesnek vettük, hogy léteznek 8-10 órás elalvást és relaxálást segítő videók az eső, a tenger hullámzása vagy a madárcsicsergés hangjával.

A zsír megnyugtat

Bármennyire is fanatikus rajongói vagyunk azonban a császárszalonnának, magunktól nem jutott eszünkbe, hogy az egyébként szívünknek oly kedves zsírsercegés hangját hallgassuk. Pedig tagadhatatlanul megnyugtató. Aki hasonlóan érez, számos változatból választhat. A kevésbé igényes verzió egy rövidebb videót végtelenít 4 órán át, így tagadhatatlanul az egyik leghosszabb a témában, ám fájdalmasan hiányos a dinamikája.

46 percig sül Forrás: Youtube

Az érzékeny hallásúak örömmel fogadhatják azt a 46 perces változatot, amelyen egy valódi konyhai folyamatot mutatnak be,

a hanghatást különösen vonzóvá teszi, hogy a sütés bő zsírban történik.

Sajnos a kameraállás nem a legjobb, ezért a vizuális része kevésbé élvezetes. Érdekességként elmondjuk, hogy 1,3 kilogramm szalonnát sütöttek meg ennyi idő alatt.

Tíz kilogram élvezet

A szalonnás videók királya azonban kétség kívül az a hipnotikus hatású 2,5 órás alkotás, amelyet csak pár napja töltött fel egy német felhasználó és máris 21 ezren voltak rá kíváncsiak. Az információs szöveg szerint

egy házavató partira készült a tárcsán sütött 10 kilónyi szalonna,

amelynek elkészítését végigkövethetjük. A minőségi kameramunka és az izgalmas vágások egyszerre teszik végtelenül megnyugtatóvá és érdekessé a mozifilm hosszúságú darabot – csak ajánlani tudjuk.

Ha mégis inkább a forrásban lévő folyadék hangján szeretne elandalodni vagy a zöldségszeletelés teszi boldoggá, rövidebb változatban, de számos más, étkezéssel kapcsolatos hangmintával együtt, mindkettő létezik.