A kézműves sörök és mindenféle sütemények után itt a kézműves nyalóka – eddig nem tudtuk, hogy erre is szükség van, de a képeket látva érezzük, jó, hogy létezik nyalható művészet.

A 26 éves tokiói Tecuka Sinri feltehetőleg nem volt elégedett a klasszikus kojak-fazonnal, vagy a középen rágót rejtő verziókkal. A város történelmi negyedében található boltját, az Asakusa Amezaiku Ameshint 2013-ban nyitotta meg. 

Művészi nyalóka JapánbólForrás: twitter.com/candy_ameshin

Népszerűsége és szakmai sikerei napról-napra nőttek – tévéműsorokban és gasztronómiai rendezvényeken is lehet vele találkozni. A napokban nyitotta meg második üzletét, amit újabb izgalmas nyalókák bemutatásával ünnepelt.

Az amezaiku eljárás a cukorszobrászatot takarja, amelynek gyökerei a nyolcadik századig nyúlnak vissza. Tecuka Sinri a múlt metódusát a jelennel ötvözi, így alkotva páratlanul szép édességeket.

A fiatal mester alkotForrás: twitter.com/candy_ameshin

Akárcsak a közelmúltban bemutatott vagasi sütemények, a nyalókák is a természetet, az évszakok változásait, a pillanatok szépségeit örökítik meg. Lessenek csak rá a videóra – lélegzetelállító, ahogy az aranyhal megszületik!