Megnyílt az első, csak sült krumplit áruló McDonald's-étterem

meki, sült krumpli, mcdonald's
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, elég sokan rajonganak ahhoz a mekis sült krumpliért, hogy Ausztráliában külön éttermet nyissanak, ahol csak ezt lehet kapni. Persze nem magában és nem állandóan.
Vágólapra másolva!

Bár a McDonald's magyarországi képviselete nem árulta el, konkrétan mennyire népszerű itthon a sült krumpli, személyes tapasztalataink alapján feltételezzük, hogy nagyon. Ausztráliában viszont annyira szeretik a fogyasztók a burgonyát, hogy a rajongók külön étteremben hódolhattak szenvedélyüknek.

Forrás: McDonald's Australia

A világ első csak sült krumplit kínáló McDonald's-át Sydney-ben nyitották meg, és ugyan csak egy hétvégén át tartott nyitva, de komoly népszerűségre tett szert. Az úgynevezett pop-up üzlet egyik célja az volt, hogy rávegye a vásárlókat különféle lehetséges szószok kipróbálására. Mivel

bizonyos hírforrások szerint fizetni sem kellett a krumpliért,

valószínűleg komoly forgalmat sikerült abban a három napban lebonyolítani.

Sok szószt lehetett kipróbálni Forrás: McDonald's Australia

A hat elérhető szósz között akadtak különböző sajtos ízesítésűek, pestós-majonézes, currys és szalonnás verzió is.

Itthon mi az édes csilis-tejfölös változatot tippelnénk befutónak,

ha jól sejtjük, ez egyfajta paprikáscsirke-szószra emlékeztethet. Az ausztrál McDonald's meg is szavaztatta a helyi fogyasztókat, hogy melyik szószt szeretnék az összes étteremben a menüben látni, az eredményről még nincsenek hírek.

Forrás: McDonald's Australia

A McDonald's hazai leánya úgy nyilatkozott, hogy nem tervezik hasonló étterem nyitását Magyarországon. Sajnos, ezt már csak mi tesszük hozzá.