Veszélyesnek tartják a szakállas séfeket

chad white, top chef
Katonáéknál fel kellett kötni
Vágólapra másolva!
A Washington Post egyik cikke után számos olvasói levél érkezett a szakácsok fedetlen arcszőrzetével kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Hatalmas divat a szakáll és ez a menő fiatal séfeket sem hagyja érintetlenül,

sokuknak egész méretes

szőrzet díszíti az arcát. Ami számos lehetséges vendég szerint nem elég higiénikus, hacsak nem viselnek szakállhálót főzés közben. De nem.

Miután a The Washington Post lehozott egy cikket a Michelin-ellenőrök érkezéséről, számos olvasói reakció érkezett a laphoz, a képeken látható séfek hajával és szőrzetével kapcsolatban. A mostanában rendkívül trendi szakállakkal volt a panaszosoknak a legtöbb baja, nem tartották ugyanis elég higiénikusnak a burjánzó szőrt.

Felindult olvasók

Remélem, hogy a képeken látható séfek csak a fotók kedvéért vették le haj és szakáll-hálójukat.

Máskülönben nagyon zavaró, főleg, hogy mindhármuk arca és feje tele volt hajjal-szőrrel; olyasmivel, amit nem szeretnék az ételemben találni, ha betérek” - írta egy Francesca Marcus nevű olvasó Restonból.

Stefanelli a Masseriában Forrás: Masseria/Facebook

Nem vagyok feltűnően pedáns, de komolyan elsápadtam a képen látható három séf láttán, akik a hajuk, szakálluk és a kezük befedése nélkül foglalkoznak az edényekkel”

- kelt ki Anneka Westall egy nyilvánosan publikált olvasói levélben.

És valóban, a helyi előírások szerint muszáj lenne ilyesmit viselniük – járt utána a Post. Mondjuk a hivatalos szöveg szerint a sapkák, kendők, kalapok is elfogadhatóak, de a lófarok már nem. És a szakáll, illetve más testszőrzet elvileg kötelezően elfedendő.

A séfek azonban nem értenek egyet.

A Rose's Luxury és a Masseria egyesített szakáll válogatottja Forrás: Masseria/Facebook

Ellenálló séfek

Bárhol dolgoztam karrierem során, egyetlen séf sem hordott sapkát”

- állítja a Masseria szakácsa, Nicholas Stefanelli, aki több mint húsz éve dolgozik a szakmában. - erősíti meg Chad White, a Top Chef című főzős reality versenyzője, aki korábban a haditengerészetnél szolgált. Allergiája miatt felmentést kapott a borotválkozás alól, de szakállhálót kellett viselnie, ami szerinte több bajt okozott. „Szanaszét szálltak a szőrök a hálóból” - tette hozzá.

Katonáéknál fel kellett kötni Forrás: Youtube

Akadnak olyanok is, akik úgy gondolják, mivel a szakállas férfiakkal szemben amúgy is előítéletesebb a társadalom, eleve jobban ügyelnek a tisztaságra. Stefanelli szerint akárhányszor visszaküldtek a Masseriában egy ételt haj miatt, az bizonyíthatóan soha nem az övék volt.

A témával kapcsolatos panaszok és bejelentések is a séfek igazát támasztják alá.

Az FDA (az amerikai élelmiszer biztonsági hivatal) nem kapott még olyan jelentéseket, amelyek szerint valaki az ételben talált hajtól betegedett volna meg”

- járt utána a Popular Science.

Ön szerint muszáj haj és szakállhálót hordania a szőrös szakácsoknak?