Ennél vagányabb tésztás ebéd a Földön nincs!

Látványos fogás
Vágólapra másolva!
A forró hónapok egyik kellemesen hűtő étele a hideg tészta, ami még dögösebb, ha nem tányérban, hanem jégtömbben tálalják.
Vágólapra másolva!

Magyarországon is egyre népszerűbbek a japán udon tészták, de a hideg változatot még nem láttuk sehol, pedig egy kánikulai nyári estén megfelelően fűszerezve jól esne nagyon. Főleg egy hatalmas jégkockában tálalva.

A minimalista japán hagyományok és a hipszter túlzások egyaránt jellemzőek a Tempura Matsu nevű kiotói étterem új fogására, a jégbe foglalt „inaniva udon” nevű tésztára. Az átlátszó üvegszerű jégnél valahogy egyszerre tud visszafogott és mérete miatt mégis giccses lenni – de a lényeg, hogy jól fotózható, így remekül terjed a médiában és a közösségi oldalakon.

Látványos fogás Forrás: Instagram@Hayatojinnoucnouchi1981

A jeges tálalás célja állítólag nem csak a 360 fokos látvány, de valódi funkcióval is rendelkezik. Olvadás közben ugyanis az extra folyadék beszivárog a tésztába és a szószba, így megváltoztatja annak ízét és állagát.

Azért nem árt igyekezni az evéssel Forrás: Instagram@no_sharebear

Azt nem tudjuk, mennyi idő alatt olvad el a méretes jégtömb, milyen gyorsan kell megenni a tésztát. Szerencsére nem tűnik hatalmas adagnak, úgyhogy maximum 10 perc alatt végezni lehet vele. Vajon mit csinálnak utána a jégtömbökkel?