Egy új technológiával olyan kést képesek gyártani, amely az ígéret szerint soha nem lesz életlen. És állítólag még az ára sem borzasztó.

Éles kés nélkül rendkívül nehéz jól haladni a főzéssel, nehezebb igazán élvezni a folyamatot. Eddig azonban a legélesebb kések is elvesztették egy idő után az élességüket, élezésre szorultak, némelyik még ki is csorbult. Egy új technológiával készült változat örökös megoldást jelenthet a problémára.

Ultra nano tech a neve a módszernek, amivel eddig 30 prototípust készített a Kytcho nevű, amerikai cég, amely az örökké élest kést ígéri az emberiségnek. Állításuk szerint termékük új szabványt vezet be a konyhai kések élessége területén”, valamint a valaha tömeggyártásban gyártott legélesebb kést hozzák létre. 

Jól is néz kiForrás: Kytcho

A titkos eszköz az ultra nano cirkónia nevű anyag, amelyet a kés élének gyártásához használnak. Nem részletezik a technológiát, de a penge a cirkónium-dioxid természetben előforduló ásványának, a cirkóniának a kemény és ellenálló szemcséit tartalmazza. Az új fejlesztés teszi lehetővé a minden eddiginél nagyobb élességet, tartósságot és a csorbulásra való hajlam csökkentését, ami például a kerámiából készült késekre sajnálatos módon oly jellemző. 

Minél kisebb részecskékből áll, annál tartósabbForrás: Kytcho

Az új kés gyártásához szükséges összeg már össze is jött Kickstarteren közösségi finanszírozásban és várhatóan 70 euró, azaz 27 ezer forint körül lesz a bolti ára. Ha tényleg örökké tart, akkor ez bőven megéri, de azért még megvárjuk az iparági teszteket is, mielőtt veszünk belőle egy készletet.