A férfiak is édesen szeretik

pezsgő koktél boutiq bar
Vágólapra másolva!
Egy új felmérés szerint az erősebbik nem képviselői is vonzódnak az édesebb, aromás italokhoz, de a társadalmi elvárások miatt nem mernek ilyeneket inni.
Vágólapra másolva!

Unalmas evidencia, hogy a szexizmus a férfiakat is sújtja, de most újabb bizonyítékot találtunk rá. Egy friss kutatás szerint ugyanis a fiúk egy jelentős része ugyanúgy szívesen inna „csajos” italokat, mint ahogy a nők között is sokan a karcosabb ízeket kedvelik.

A Stoli Vodka marketingeseinek remek ötlete támadt: egy felmérésben férfiakat kérdeztek arról, mit isznak és mit innának, ha bármit szabad kérni. Kiderült, hogy az erősebbik nem képviselői között is sokan az édesebb, aromásabb italokra vágynak. Titokban.

Színes cukorkásat is nyugodtan, ha ahhoz van kedv! Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

Persze a kérdést csak 1475, legalább 21 éves férfinak tették fel Amerikában, tehát nem valami hatalmas kutatásról van szó, de a konklúzió mégis zavaró. Az eredmény azt mutatta, hogy az ezredforduló férfijai bizony nem csak sört akarnak inni. A válaszadók 74 százaléka ugyanis úgy nyilatkozott, hogy szereti és inná is szívesen az ízesített koktélokat. Viszont 63 százalékuk túlságosan fél, hogy kicikizik a társai, ha ilyet kér a pultnál.

Nem ciki a pezsgő sem Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

Az is kiderült, hogy a megkérdezett férfiak 53 százaléka számára fontos, mit gondolnak róla és ennek megfelelően rendel a bárban. Amennyire tudjuk, ez az arány a nőkre legalább annyira jellemző, úgyhogy valószínűleg ezen a területen legalább egyenlőség van. Pedig mennyivel jobb lenne, ha mindenki azt inná, amit valóban akar.