Öt étel, amit Gordon Ramsay szerint muszáj enni

ramsay foglalás
Vágólapra másolva!
Felhasználók kérdezték, a híres séf válaszolt, elmondta, mik azok az ennivalók, amiket szerinte mindenkinek készíteni és enni kéne.
Vágólapra másolva!

A híres-hírhedt Reddit hatalmas felhasználói közössége időnként abban a szerencsében részesül, hogy híres emberek válaszolnak kérdéseikre. Nemrégiben Gordon Ramsay vett részt ilyen virtuális beszélgetésben és többek között elárulta, hogy a habformájú ételek szerint a legostobább trendet jelentik mostanában. Remélhetőleg ez a tejszínhabra nem vonatkozik.

Az egyik felhasználó kérdésére Ramsay azt is felsorolta, mi az az 5 étel, amit szerinte mindenkinek tudni kell elkészíteni és ebből következően fogyasztani is. A lista eklektikus és teljesen szubjektív, de érdekes.

Mindig megmondja Forrás: Gordonramsay.com

1. Egy igazán jó hamburger

Mindenki szereti a jó hamburgert, ezért nagyon fontos étel”

- kezdte Ramsay. Tagadhatatlan, hogy sokat lehet tanulni a húsokról, míg az ember rájön, milyen arányban, ízben szereti igazán a hamburgert, a bucival kapcsolatos lehetőségekbe már bele se kezdünk. Ha valaki szeretné kipróbálni, remek tippekkel szolgálhatunk a legjobb szakértőktől.

Otthon is érdemes Forrás: Zing Burger

2. Reggeli

Mostanra ugyan számos szakértő szerint meghaladott az a vélemény, hogy az egészséges életmód alapja a rendszeres reggelizés, de abban mindenképpen egyetértünk, hogy remek étkezés. Ramsay szerint a buggyantott tojás, az avokádó vagy egy jó omlett létfontosságú egy jó naphoz. Ha ihletre van szüksége, tojásos cikkeink között biztosan megtalálja.

A tojás mindig jó választás Forrás: Ács Bori

3. Valami dinsztelt

Sajnos az angol eredetiben braised-ként emlegetett módszert a dinsztelés szó nem adja vissza megfelelően, pedig igazán jól hangzó eljárásról van szó. Az általában sertésbordával kapcsolatban emlegetett braising nagyon lassú tűzön, fedő alatt történő párolás jelent, ízléstől függően alkohol, zöldfűszerek, egyéb finomságok társaságában. „Egy dinsztelt borda olyasmi, amit hétfőn megfőzől, de még pénteken is enni fogod” - indokolt Ramsay.

4. Valami egészséges

Hah, milyen jól hangzik ez, ugye? Csak éppen mi számít egészségesnek?! Gordon Ramsay úgy gondolja, a fehérjedús csirke például jó választás, némi zöldséggel körítve különösen, konkrétan Cézár salátát javasol.

Csirke, zöldség = egészséges Forrás: Táfelspicc

5. Torta

Ezzel a szükséglettel ismét csak egyetérteni tudunk. Ramsay csokoládés vagy blondie néven ismert vaníliás brownie-t választana és szerinte ajándéknak is remek dolog a sütemény.

Egy csodás desszert ajándékba, együtt elfogyasztva, annyival élvezetesebb, mint sálat, pulóvert vagy zoknit venni”

- állítja a séf. Ha szeretné megtudni a tökéletes brownie három titkát – eláruljuk.