Ez a borospohár soha nem fog felborulni!

2016.07.12. 14:10

A kék bor után egy újabb létszükségleti tárgy jelent meg a piacon: a pohár, ami nem tud felborulni. Cserében nem nagyon szép és sokba kerül. 

A talpas borospoharak rendkívül szép látványt nyújtanak, különösen, ha valami finomat töltünk beléjük, ám kialakításuknak köszönhetően nem a legstabilabb konstrukciók. Aki fél, hogy kiborítja a jóféle bort, az most már vehet magának nem olyan szép, viszont szuperstabil poharat.

Nem kell többé aggódni a damasztabrosz vagy a szőnyeg miatt, létrehozták a keljfeljancsi poharat. A Saturn elnevezésű pohár a san francisco-i székhelyű Super Duper Studio találmánya és hasznos lehet, de minket sajnos a cumisüvegtől éppen elváló kisbabák csőrös poharai emlékeztet, akármilyen designos.

Nem rossz a tárolhatóságaForrás: superduper.com

Pedig kézzel készült üvegből gyártják és garanciát vállalnak rá, hogy nem ömlik ki belőle bor, még akkor sem, ha a földön hengergetik. Nem mintha bárki is tenne ilyet szándékosan persze.

Vörössel mutat leginkábbForrás: superduper.com

A külseje mellett a másik probléma az ára. Egy darab 46 dollárba, közel 13 ezer forintba kerül, ha a gyártótól rendeljük meg, online kereskedőknél még magasabb az ára. Chris Yamane és Matt Johnson, a cég tulajdonosai elmondták, miért ilyen drága.

Fehérrel kicsit kevésbé hatásosForrás: superduper.com

Minden egyes pohárhoz kézzel készítjük elő az anyagot, amelyet ezután kézműves üvegfújók fújnak meg. Utána lassan hűtjük le őket egy éjszakán át, majd kézzel fényezzük" - mesélték el a Popsugar.com oldalnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK