Szezonálisan egyértelmű, hogy a fagylalt az új macaron – lassan tényleg nem marad olyan íz, amit ne készítettek volna még el fagyasztott formában.

Ha azt gondolta valaki, hogy a belvárosi fagylaltkörképünkben bemutatott kaprosuborka- vagy sóskafagyi őrült dolog, az most biztosan megnyugszik. Hiszen a fagyasztott, krémes ketchuphoz és majonézhez képest valójában sehol nem vagyunk még.

A főként különleges ízekre specializálódott Freezer Burn nevű fagylaltozót most konkrétan a sült krumplijuk mellé tálalt fagyijaik miatt kapta fel a média, de valójában nem is ezek a legdurvább ízeik.

Két kis krumpli majonézzelForrás: Freezer Burn/Twitter

A Mikor Aspiras és Kristine Lotilla, két fiatal filippinó cukrász által tervezett kollekcióban ugyanis szerepel sajtos kukorica, juharszirupos szalonna, barnított vaj pekándióval és vaj. A különleges neveken futó ízek mellett szinte már közönségesnek hat a mentás sztracsatella és a fekete csoki, amit churros nevű latin fánkkal tálalnak.

Balra fent az étcsokiForrás: Freezer Burn/Twitter

A meglehetős fantáziával rendelkező páros a tervek szerint minden hónapban jelentkezik egy új, érdekes ízzel. Az eddigiek alapján valószínűleg még egy darabig sikerül meglepniük a vendégeket.

Az alkotókForrás: Freezer Burn/Twitter

Részünkről javasolnánk a savanykásabb ízek előnyben részesítését, örömmel kipróbálnánk például egy jó kis hagymás krumplisalátát vagy egy kovászosuborka-gombócot. Egy kis csirkepaprikás mellé mondjuk.