Széll Tamás, a Bocuse nyertese távozik

2016.07.28. 17:47

Felmondott munkahelyén, a Michelin-csillagos étteremben a nemzetközi szakácsverseny európai bajnoka. Vele megy a csapat többi tagja is. 

A Bocuse d'Or Europe szakácsverseny magyar nyertese, Széll Tamás felmondott eddigi munkahelyén, a Michelin-csillagos Onyx étteremben.

A verseny európai bajnoka,Széll nem egyedül távozik, vele megy Szulló Szabina, Szabó Kevin és Hamvas Zoltán is, a hivatalos közlemény szerint azzal a céllal, hogy a következő fordulóra történő „felkészülés ideje alatt a csapat valamennyi tagja minden erejével kizárólag a versenyre koncentrálhasson”.

A helyezés miattForrás: Batar Zsolt

A Bocuse d'Ortól érkezett sajtóanyag szerint Széll azért hozta ezt a döntést, mert úgy érzik, tartoznak azzal mindenkinek, hogy a világversenyen százszázalékosan teljesítsenek, és Magyarország dobogóra kerüljön a világ legrangosabb szakácsversenyének világszintű rangadóján.

Pintér Katalin, az Onyxot is működtető Gerbeud-csoport ügyvezetője a 444-nek némi hátteret is adott: Nem új hír, hogy Szulló Szabina és Széll Tamás önállósodni szeretnének. Lehet, hogy kívülről ez meglepőnek látszik, de a szakmában senki számára nem volt titok, hogy ez a tervük. Ez a dolgok természetes rendje a vendéglátásban. Inkább az lenne furcsa, ha örökre az Onyxban akartak volna maradni.”

Szulló Szabina jobbraForrás: Batar Zsolt

Pintér Katalin azt is elmondta, hogy „Széllék pótlása nem jelent majd megoldhatatlan feladatot, hiszen felépült egy nagyon erős második vonal is mögöttük, akikből lehet új csapatot építeni” – így az Onyx törzsvendégeinek nem kell aggódniuk. Nincs tüske, sem harag, elválunk”– mondta Pintér a 444.hu-nak, és későbbre részletesebb közleményt ígért a távozással kapcsolatban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK