Kirúgtak egy étteremkritikust, mert plagizált

2016.08.03. 14:02

Egy amerikai gasztro szakíró másolta az étteremkritikáit egy másik szakemberről. Vajon mit gondolt így a digitális tartalom korában?

Az interneten fellelhető tartalmak elképesztő kínálatot jelentenek, szinte nincs is olyan téma, amivel kapcsolatban nem találunk szakértő véleményt. Szakdolgozatoknál, házi feladatoknál csábító is a másolás, mint legkönnyebb lehetőség, de aki ismeri a netet, az tudja, hogy elég könnyű utolérni azt a bizonyos sánta kutyát. Egy amerikai étteremkritikus azonban azt hitte, megúszhatja. 

Véletlenül kívülről megtanultaForrás: finedininglovers.com

Elliott Shaffner külsősként dolgozott a Richmond Times-Dispatch nevű lapnak, étteremkritikákat írt. Illetve nem írt. Most ugyanis kiderült, hogy a Shaffner neve alatt megjelent kritikák jelentős része egy az egyben átemelése egy Johanthan Gold nevű, híres szakíró írásainak.

Az eredeti szöveg - kicsit hasonlítForrás: finedininglovers.com

Shaffner természetesen kirúgták, a cikkeit pedig eltávolították a lap oldaláról. A megbukott újságíró nyílt levélben kért bocsánatot mindenkitől és azt állítja, hogy a plagizálás nem volt szándékos.

Jonathan Gold, akit másoltakForrás: Wikipedia

Johanthan Gold, akinek cikkeit másolta a kirúgott kritikus, nem válaszolt direktben a levélre, de kiposztolta a linket, „ez elképesztő" megjegyzéssel. Tényleg az.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK