Egy büfé is lehet Michelin-csillagos

Vágólapra másolva!
A minőségi vendéglátás rajongóit gyakran vádolják sznobériával, de a fanyalgókat talán meggyőzi, hogy egy szingapúri gyorsbüfé is kaphat csillagot, ha jó.
Vágólapra másolva!

Európában azt szoktuk gondolni, hogy egy Michelin-csillagos hely csakis drága és puccos lehet, menő berendezéssel és hajlongó pincérekkel. De Szingapúrban egy sarki büfé is kapott már csillagot, úgyhogy innentől kezdve bármi lehetséges, hajrá utcakaják!

A szingapúri kínai negyed egyik legnépszerűbb pontja a szabadtéri ételpiac, ahol a különböző ázsiai konyhák minden fogása megtalálható. Mindig nagy a tolongás, de a Guardian beszámolója szerint a leghosszabb sort a Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle nevű helynél kell végigállni. A branding nem túl sokat foglalkozó hely, amelyet magyarul Hong Kong szójaszószos csirke rizs és tészta hívnának, valószínűleg

mindig is kedvelt volt a környékbeliek körében,

de amióta Michelin-csillagot kaptak, a turisták is özönlenek.

Funkcionális Forrás: youtube

A csirkés hely tulajdonosai úgy tűnik, nem különösebben törődnek a csillaggal, a bódé ugyanolyan, mint korábban, nevezhetnénk igénytelennek is, de a funkcionális valószínűleg találóbb szó.

A sor 10:30-kor kezdődik és legalább egy órát kell várni az ételre a melegben, de az elragadtatott beszámolók alapján érdemes rászánni az időt. Délutánra természetesen mindent eladnak, úgyhogy muszáj korán menni.

A séf maga Forrás: youtube

Az árak alapján a csirkés büfé a világ legolcsóbb Michelin-csillagos ebédjét kínálja, egy tányér hús-rizzsel két dollárba, azaz 5-600 forintba kerül. Ezzel pedig még a McDonalds sem tud versenyezni, de a híresen olcsó magyar kifőzdék, büfék is alul maradnak.

Ezért állnak sorba Forrás: Nikko Acosta/Facebook

A séf, Csan Hon Meng hirtelen világhírűvé vált és

mindenki fotózza, interjút akar tőle, amikor meghívták a díjátadó gálavacsorára, azt hitte, viccelnek vele.

Pedig szingapúri szinten már a Michelin előtt is rendkívül ismert volt a helyi szaksajtónak köszönhetően.

A Michelintől függetlenül továbbra is napi 17 órát dolgozik, napi 180 csirkét ad el, harminccal többet, mint a csillag előtt. Árat nem emelt és valószínűleg nem lesz luxusvillája soha.