Barnul az avokádó? Van megoldás!

bio címlapkép
Avokádóból is lehet venni biotű
Vágólapra másolva!
Szeretjük az avokádót, de nagyon idegesítő szokása, hogy egy idő után bebarnul. Mostantól megakadályozhatjuk.
Vágólapra másolva!

Az avokádó, különösen itt, Európában, ahol nem terem meg, mindig is igényelt némi hozzáértést, trükközést. Vásárláskor finoman meg kell nyomkodni, hogy mennyire érett, ha még kemény, érlelni kell. A pont fogyasztható gyümölcs Magyarországon sajnos igen ritka. Aztán el kell találni a fogyasztáshoz legmegfelelőbb érettségi fokot, majd ha tökéletes, ügyesen kell felbontani, hogy a ne veszítsük el a héj alatti legfontosabb réteget.

Ez még keménynek tűnik Forrás: AFP/David Ebener

Ha már minden körülmény adott, hogy élvezzük jól megérdemelt avokádónkat, akkor még ott van az a lehetőség, hogy nem esszük meg az egészet egyszerre és megbarnul.

Egy ausztrál vállalat azonban kifejlesztett egy új technológiát, ami lelassítja a barnulás folyamatát. A The Natura Zero nevű eljáráshoz kell egy hatalmas gép, amelyet a szeletelt és pép avokádó termékeknél használnak. Működési elve az, hogy „kikapcsolja" azt az enzimet, amely a barnulásért felelős. Az eljáráshoz gőzt használnak, így nincs szükség vegyi anyagokra.

Kár lenne, ha megbarnulna Forrás: cravingsinamsterdam.com

Sajnos, a technológia egyelőre csak ipari méretekben elérhető, de a korábbi avokádós cikkeinkhez érkezett hozzászólások alapján biztosak vagyunk benne, hogy lakossági szinten is komoly igény mutatkozik rá.