A görögdinnye sós ízekkel üt igazán nagyot

2016.08.10. 10:12

Görögdinnye, paradicsom, uborka, só, bors, ecet, most komolyan, összecsúszott két recept? Nem, ez a nyár legjobb hideg levese, amit ráadásul öt perc elkészíteni.

Imádjuk a görögdinnyét magában, de még sokkal, sokkal jobb sós és savanyú ízekkel keverve. Már mindenki ismeri azt a salátát, amiben fetával, lime-mal kell összeállítani, tavaly mi is leírtuk a receptet, ami minden évben a nyár egyik kedvenc fogása még azoknak is, akiknek elsőre megdöbbentő a kombináció.  

Görgdinnye paradicsommal és uborkávalForrás: Ács Bori

Most egy olyan gazpachót mutatunk be, amelyben a klasszikus alapanyagok mellé édes görögdinnye is kerül.

Görögdinnyés gazpacho

Dinnye zöldségekkel, levesbenForrás: Ács Bori

Alapanyagok:

  • kb. fél kg görögdinnye
  • egy nagy befőző paradicsom
  • fél kígyó/egy nagyobb saláta uborka
  • fél fej lila hagyma
  • két evőkanál olíva olaj
  • két evőkanál almaecet
  • só, bors

A dinnyét kivájom a héjából, kimagozom - ugyan már tudjuk, hogy a görögdinnye magjai egészségesek, ebben a levesben mégsem mutatnának jól szétturmixolva.

Nem bizarr. Finom.Forrás: Ács Bori

A paradicsomokat negyedelem, az uborkát felkarikázom, a hagymát szintén negyedelem, mindet a turmixgép tartályába teszem. Rájuk locsolom az olajat, az ecetet, sózom, borsozom. Simára turmixolom, és alaposan behűtve tálalom. Levesbetétnek apróra kockázott uborkát, paradicsomot és dinnyét, esetleg morzsolt fetát is adok.