Görögdinnye, paradicsom, uborka, só, bors, ecet, most komolyan, összecsúszott két recept? Nem, ez a nyár legjobb hideg levese, amit ráadásul öt perc elkészíteni.
Imádjuk a görögdinnyét magában, de még sokkal, sokkal jobb sós és savanyú ízekkel keverve. Már mindenki ismeri azt a salátát, amiben fetával, lime-mal kell összeállítani, tavaly mi is leírtuk a receptet, ami minden évben a nyár egyik kedvenc fogása még azoknak is, akiknek elsőre megdöbbentő a kombináció.

Most egy olyan gazpachót mutatunk be, amelyben a klasszikus alapanyagok mellé édes görögdinnye is kerül.
Görögdinnyés gazpacho

Alapanyagok:
- kb. fél kg görögdinnye
- egy nagy befőző paradicsom
- fél kígyó/egy nagyobb saláta uborka
- fél fej lila hagyma
- két evőkanál olíva olaj
- két evőkanál almaecet
- só, bors
A dinnyét kivájom a héjából, kimagozom - ugyan már tudjuk, hogy a görögdinnye magjai egészségesek, ebben a levesben mégsem mutatnának jól szétturmixolva.

A paradicsomokat negyedelem, az uborkát felkarikázom, a hagymát szintén negyedelem, mindet a turmixgép tartályába teszem. Rájuk locsolom az olajat, az ecetet, sózom, borsozom. Simára turmixolom, és alaposan behűtve tálalom. Levesbetétnek apróra kockázott uborkát, paradicsomot és dinnyét, esetleg morzsolt fetát is adok.
- Próbálta? Klasszikus és nagyon autentikus gazpacho recept tavalyról!
- Fetás görögdinnye saláta