A kenyeret ünneplik a tévében is

tv paprika Paprika Pékség
Vágólapra másolva!
Az új kenyeret ünnepli a TV Paprika: az augusztus 20-21-i hétvégén megállás nélkül, 48 órán át egyetlen téma körül forognak majd a műsorok: ez pedig a sütés, a péksütemények, a kenyér.
Vágólapra másolva!

A rendhagyó hétvége A kenyér lelke címet kapta, és számos premiert, köztük a TV Paprika vadonatúj, saját gyártású műsorát is elhozza, amely a legismertebb hazai pékekkel készült. A Paprika Pékség célja, hogy elhitessék: sütni mindenki tud, mert sütni egyszerűen jó dolog, az eredmény pedig mennyei lesz.

Indul a Paprika Pékség Forrás: TV Paprika

Az ország négy kiváló és ismert péke-cukrásza most nem a saját sütödéjében, hanem a csatorna konyháján süt-főz, pontosan olyan körülmények és kellékek közt, mint egy hétköznapi konyhában. Ők: Rosenstein Tímea,

híres vendéglátó család tagja, a sütés, a desszertek, a tálalás művésze.

A műsorban olyan izgalmas finomságok kerülnek ki a keze alól, mint a bagel vagy a megunhatatlan almáspite.

Kovács Beának nem messze Budapesttől van saját műhelye van, amelyet nem pékségnek, hanem pékességnek hív. Mondják, övé a legjobb kenyér a Balaton körül, ami igazán nagy szó. A Paprika Pékségbe is döntően kenyereket hoz majd. Tőle érdemes ellesni az igazi kovászos francia kenyér elkészítését, de ígéretesen hanzik a diós-mazsolás változat is.

Otthon is sikerülni fog Forrás: TV Paprika

Juhász Misi nem oly rég ügyvédként dolgozott, mára a pékmesterség a főállása. Olyannyira, hogy Budapesten egy csúcskategóriás belvárosi egységben süt nap mint nap. Most a foccaccia és a csokis kalács fortélyait is bemutatja.

Vajda József családi pékséget vezet, amelyben vallják: a természettel összhangban kell alkotni, minden nap egyre jobb kenyeret. Ehhez pedig

nem kell más, mint kiváló minőségű liszt, víz, só, kovász és egy csepp szeretet.

A teljes kiőrlésű rozskenyér vagy a vajas kifli illata és íze páratlan lesz.

Ünnepeljük a kenyeret! Forrás: TV Paprika

A négy profi mellé odaáll Dános Tamás a műsor házigazdája is. Nem csak szóval tartja a mestereket, hanem olyan recepteket ígér, mint a füstölt lazacos bagel vagy épp kalácsfelfújt.

Diós-mazsolás kenyér - egy recept az új műsorból

Hozzávalók:

360 gr kenyérliszt
180 gr teljes kiőrlésű tönkölyliszt
60 gr teljes kiőrlésű rozsliszt
13 gr só
60 gr mazsola
150 gr dió
3 gr élesztő
90 gr kovász
390 gr víz

Elkészítés:
A kovászhoz egységnyi liszt és víz szobahőmérsékleten, amihez mindennap hozzáteszünk ugyanannyi lisztet és vizet. Egy hét-tíz nap múlva lesz felhasználható állapotban.
A hozzávalókból tésztát dagasztunk. Kelesztés (2-3 óra) után három cipót formálunk belőle. Fél óra pihentetés után megformázzuk. Újabb fél óra pihentetés után mehet a sütőbe, 30-40 perc alatt lesz kész.