Szeretne otthon kávét pörkölni? Drága, de már lehet!

Vágólapra másolva!
A kávé élvezeti cikkből sokak számára egyfajta hobbivá vált és rengeteg pénzt, időt és energiát hajlandóak belefektetni. Nyilván cserébe megkapják az élményt, ami még csodásabb lehet, ha kitanulják a házi pörkölést is.
Vágólapra másolva!

Az újhullámos kávék egyik fontos tulajdonsága, hogy az ellenőrzött termelőtől érkező kávét kisebb, kreatívabb pörkölőkben pörkölik, így hozva létre egyedülálló aromákat. Magyarországon is van már ilyen vállalkozás, nem is egy, de aki igazán saját ízt akar, az akár otthon is nekiláthat.

Az Ikawa házi pörkölőjének kifejlesztését még tavaly dobta össze az internet kávérajongó népe Kickstarteren és közösségi finanszírozásnak köszönhetően el is indult a sorozatgyártás. A kisméretű, a konyhapulton könnyedén elhelyezhető gép már akár három perc alatt elvégzi a pörkölést és elég jól is néz ki.

Forrás: Ikawa

A pörkölőt előre be lehet programozni a tulajdonos igényeinek megfelelően - természetesen okostelefonon keresztül.

Egyelőre csak előrendelni lehet, decemberig 750 font, azaz 285 ezer forint az ára. Utána már 1000 fontot kell majd érte fizetni, úgyhogy aki szeretne ilyet, jobb ha igyekszik. Tökéletes konyhaeszköz a megfelelő pénztárcájú embernek.

Akinek nem telik rá, maradjon a bevált módszernél, a kézi, teljesen analóg konyhai pörkölőnél - évezredek óta működik!