Nem egymást gyengítik, hanem egymást támogatják: a MONYO Brewing Co., a Mad Scientist, a Horizont Sörök és a HopTop Brewery összefogott. A Főzdepark Magyarországon egyedülálló módon egy ipari parkon belül található négy kisüzemi kraft sörfőzde társulása. Ezt érdemes megünnepelni!

Az avatásra a legjobb lehetőség a közös bulizás: augusztus 19-én és 20-án, az első Kraft sörfesztiválon jelen lesz még a RothBeer, a Hedon, a Balkezes, az Uradalmi Sörmanufaktúra és a Kentucky Ale sörfőzdék is. 

Saját korsót vihetünk!Forrás: AFP/Dmitry Kostyukov

Program

Augusztus 19. péntek

  • 15:00: A fesztivál kezdete - kóstolgatás majd buli hajnalig.

Augusztus 20. szombat:

  • 14:00-16:00 Szervezett főzdelátogatások a fesztiválozóknak. (14:00, 14:30, 15:00, 15:30, 16:00-kor indulnak a főzdelátogatások. A korlátozott férőhely miatt előzetes regisztráció szükséges.)
  • 16:00 - Kóstolgatás majd buli hajnalig.
Elkezdődött a Kraft!Forrás: Origo

Remek hír, hogy a fesztivál mindenki számára ingyenes. Néhány főzdénél lehetséges saját logós pohár megvásárlására, azonban ez nem kötelező. Aki szeretné a kedvenc korsójából inni a söröket, magával viheti azt, de a szervezők elárulták: csapolnak műanyagba is.

Étel is lesz, barbeque-t és hamburgereket ígérnek. Szimpatikus módon a WC-k használata ingyenes, akárcsak a Blaha Lujza térről félóránként induló buszjárat.