Sokadszorra merül fel nagyon idős embereknek köszönhetően, hogy a mindennapi sörivás egészséges lehet.

Számos tudományos kutatás foglalkozott azzal, hogy a rendszeres és mérsékelt alkoholfogyasztás pozitív hatással van az emberi egészségre és ezen keresztül a várható élettartamra is. Egy 102 éves amerikai néni viszont magabiztosan állítja, hogy hosszú életének titka egyedül a minden nap megivott fél liternyi sör.

Persze Mildred Bowers azért az örökölt tulajdonságok fontosságát is hangsúlyozza, az NBC-nek nyilatkozva elismerte, hogy genetikai állománya is lényeges szerepet játszott abban, hogy ilyen sokáig él. Ráadásul egészségesen.

„Jól érzem magam, jó az egészségem. Az orvos is azt mondta, igyak sört" - mondta az idős hölgy. Az egészségügyi személyzet által is jóváhagyott egy pint, azaz közel fél liter sört Mildred délután 4 órakor issza meg.

Napi fél liter segített Mildred BowersnekFotó: Szabó Gábor - Origo

Bowers asszony nem az első, aki hosszú életét a moderált alkoholfogyasztásnak tulajdonítja. Egy Agnes Fenton nevű, 111 éves nő szintén azt nyilatkozta még 105 éves korában, hogy a napi három sörnek és egy whiskeynek köszönheti kiugróan magas korát.

Egy tavalyi kutatás szerint a komló lehet a titok nyitja, egyik vegyülete ugyanis a tudósok szerint védi az agysejteket a károsító hatásoktól, így hatékonyan lassítja a Parkinson kór és az Alzheimer kialakulását.