Megenné vagy inkább nézegetné?

Vágólapra másolva!
Bár a szusi eredetileg elég egyszerű fogás, a közösségi médiának köszönhetően szinte havonta előkerül valami újdonság. A szusiburger, a varázslatos bentoboxok és a szusifánk után most a mozaikos változat a menő.
Vágólapra másolva!

A szusival kapcsolatban nyilvánvalóan mindig is léteztek esztétikai elvárások, de az új, mozaikos trend minden eddiginél messzebb megy. Az elrendezés és a kreatív ötletek az ízeket nem befolyásolják elvileg, de a díszítéshez használt alapanyagok azért biztosan alakítják az összhatást.

Pasztell alkotás Forrás: @NATSUKI_717/INSTAGRAM

Az egyszerűbb, csak simán egymás mellé pakolt kis négyzetek mellett komolyabb minták is megjelenhetnek, némelyik szinte már inkább kirakós játékra emlékeztet, nem is ennivalóra.

Elég mintás Forrás: oumblao/instagram

A különböző halak és zöldségek mellett egyes alkotók egyértelműen színezett rizst is használnak, de olyanok is akadnak, akik nem restek az uborkából szövött mintát készíteni.

Ej, a lazac nem mintás? Nem is kérjük! De. Forrás: ety_rin09/instagram

A mozaik szusi egyelőre inkább csak a japán nyelvű közösségi médiában terjed, de nem kétség, hogy hamarosan meghódítja az egész világot. Egy időre legalábbis.