Éveken át tiltották, de végre kiderült, hogy a csirke zsírja nemcsak finom, de egészséges is. Nem mintha eddig nem ettük volna meg...

A zsír elleni, sokak által erősen megkérdőjelezett hadjárat következtében közellenséggé váltak olyan csodálatos dolgok, mint a vaj, a tejszín vagy a sült csirke bőre. Állítólag bizonyos emberek még arra is hajlandóak voltak, hogy eleve bőr nélkül süssék a csirkét, de ezt őszintén szólva elképzelni sem tudjuk (nem is akarjuk).

Ellenállhatatlan!Forrás: Ács Bori

De mindegy is, mert a vaj után végre a csirke zsírját is rehabilitálták! A Harvard School of Public Health szerint a bőrben található zsír nagyobb része ugyanis egészséges, telítetlen zsírsavakat tartalmaz, így nyugodtan fogyasztható.

Márpedig a telítetlen zsírok segítenek csökkenteni a koleszterinszintet és a vérnyomást. Ráadásul a bőr a sütés-főzés során segít megőrizni a hús nedveit, így kevesebb sóra és panírra van szükség.

Sajnos heti egynél többször ennek ellenére sem javasolják, de ezzel ki tudunk egyezni.