Budapest: hajléktalanok árulhatják majd a kávét

2016.09.05. 16:09

Egy új magyar kezdeményezés egy mozgó kávézó segítségével ad hosszú távú, valódi esélyt a hajléktalanoknak.

Hajléktalanként szinte lehetetlen munkát szerezni, mert ahhoz lakni kell valahol, de amíg nincs munka, nehéz lakást szerezni. Ezen a csapdahelyzeten próbál változtatni egy új magyar vállalkozás.

A Tekergő Teve egy önálló mozgásra képes, teljesen önellátó kávézó, amely alacsony fenntartási költségeinek köszönhetően egyedülálló lehetőséget biztosít azon utcán élő embereknek, akik szeretnének változtatni helyzetükön. Nem pillanatnyi megoldást kínál, hanem új esélyt – fizetést, adósságrendezést, jogi képviseletet, pszichológiai segítséget. Egy új kezdés lehetőségét.

mozgó kávézó, tekergő teveForrás: Tekergő Teve

A Tekergő Teve oda is eljut, ahova más kávézók nem – zárt terekre, templomok elé, majd másnap fesztiválokra. Egyedülálló technológiájának köszönhetően 1000 kávé elkészítésére képes saját forrásokból, miközben a súlya nem gátolja meg a mozgásban. Napi 50 eladott kávé már tisztességes fizetést jelenthet, hála az alacsony fenntartási költségeknek.

A Tekergő Teve kitalálói az Indiegogo segítségével szeretnék elérni, hogy minél több hajléktalanon tudjanak segíteni - céljuk egy új triciklire épített kávézó Prágában és a projekt elindítása Budapesten is. A megvalósítás szükséges összeget közösségi finanszírozásban gyűjtik össze, eddig 315 dollár jött be.