Felszentelték a borpincét, jó ok a koccintásra

Bock Körpince
Vágólapra másolva!
Katolikus pap és református lelkipásztor együtt szentelte fel a Bock Körpince villányi kupolatermét.
Vágólapra másolva!

A különleges atmoszférájú, bontott téglából épült földalatti kupolaterem rendszeresen ad otthont rendezvényeknek, koncerteknek – a középkori hangulatot árasztó félgömbforma elrendezés garantálja a megfelelő akusztikát. A terem már néhány éve elkészült, de Bock József fontosnak tartotta, hogy az akár száz vendégnek is helyet adó, hat pilléres, kör alaprajzú termet hivatalosan is felszenteljék.

Bock Körpince Forrás: www.kisbergics.hu/Bergics Balazs

Nem tiltakozott ez ellen a Körpince építésze, a szekszárdi borászcsaládból származó Heimann Ferenc sem, akinek ódon hangulatú pincéi sokak körében népszerűek, országszerte, sőt a határon túl is számos patinás, boltozatos konstrukciót tervezett. Heimann Ferenc szerint a színvonalasan megépített pince látványosság, amely nemcsak helyszínt, de hátteret, hangulatot is ad a kóstoláshoz.

– emelte ki Darnai Ágoston katolikus lelkipásztor. Kecskés Márta református lelkész azt hangsúlyozta, hogy „az épület kövekből áll, de az emberi lelkek töltik meg élettel."

Az 1981 óta a szőlővel foglalkozó Bock József kiemelte, hogy szerinte a sikernek csak egy kulcsa van: a sok munka.

amihez szükségesek az ünnepek, amikor az emberek megállhatnak egy pillanatra, és felüdülhetnek." A borászat kupolaterme ilyen ünnepi hely kíván lenni, ahol az emberek megpihenhetnek, és hálát adhatnak – akár a szép borokért is.

A vendégek a felszentelt kupolateremben a Bock Pince Capella borának 2008-as évjáratával koccintottak a jeles esemény tiszteletére. A Capella az egyik csúcsboruk, amely csak a legjobb évjáratokban készülhet el. A Fekete-hegyről szelektált cabernet franc, a Jammertál-dűlő cabernet sauvignonja és egy kevés merlot házasítása. Hosszú ideig tölgyfahordókban érett, nagy testű, koncentrált, mély bor.