Tiltsák be a Szalonnás tojást!

teflon tükörtojás szalonna
Vágólapra másolva!
Az állatvédők azt akarják, hogy változtassák meg egy ausztrál városka nevét Szalonnás tojásról Almás cseresznyére. Nem tudjuk őket támogatni sajnos.
Vágólapra másolva!

A People for the Ethical Treatment of Animals, azaz a PETA elsősorban látványos és rendkívül provokatív akcióiról híres, ezért ezúttal is arra gyanakszunk (vagy inkább reményekdünk), hogy csak a médiafigyelem miatt kérték egy tasmán falu nevének megváltoztatását.

Az Ausztrália déli részén, Tasmániában található Eggs and Bacon Bay nevű települést körülbelül szalonnás tojásnak lehetne fordítani magyarul, a 2011-es népszámlálási adatok alapján 244 ember élvezi ezt a csodálatos elnevezést.

Látni se bírjuk! Bocs, csak vicceltünk Forrás: Flickr/George Redgrave

A PETA azonban nem helyesli ezt az állatellenes stílust és levelet írtak a helyi önkormányzatnak, amelyben az Apple and Cherry Bay, azaz az alma és cseresznye öböl nevet javasolták a falu számára. Mert hogy mindkét gyümölcs jellemző a régióra, Tasmániát az alma szigeteként is ismerik.

A térség a legnagyobb elhízottsági mutatókkal dicsekedhet az országban és a PETA szerint ehhez hozzájárul az egészségtelen életstílust hirdető elnevezés is. A helyi lakosok azonban nem gondolják, hogy bárki azért enne szalonnát, mert végigsétál a szalonnás tojásról elnevezett falu főutcáján.

Lotus corniculatus, azaz szalonnás tojás Forrás: Wikipedia

A legjobb az egész történetben az, hogy az Eggs and Bacon Bay névnek valójában semmi köze a disznókhoz és a tyúkokhoz. A szemléletes kifejezés ugyanis egy vadvirágra (Lotus corniculatus) utal, ami ezen környéken virágzik a téli hónapokban. Nyilván a vadvirág nevét is azonnal meg kell változtatni.