Az olasz tészta hasznos, ne maradjon ki

spagetti ökölszabályai
Vágólapra másolva!
Szeptember 24-én déltől Gianni Annoni és Fausto di Vora Amatrice város javára a „Via Italián” adománygyűjtő eseményt rendeznek, hogy a földrengés sújtotta Amatrice lakóinak segítsenek.
Vágólapra másolva!

A rendezvény során a Trattoria Pomo d'Oro és a Fausto's étterem tulajdonosai bucatini all'amatricianát készítenek a „Via Italián”, amit erre az alkalomra lezárának. Sergio Pirozzi, Amatrice polgármesterének külön kérésére nemcsak a paradicsomos, hanem a „gricia” névre keresztelt, sonkás-pecorinós változat is készül.

Az amatriciana maga Forrás: Origo

Ez az amatriciana bianco,

az eredeti recept, amivel így mi, magyarok is megismerkedhetünk.

A tészta mellé egy pohár frissítővel és finom kávéval is kedveskednek a vendégeknek. A kávé különlegessége, hogy a La Marzocco kávét közvetlenül Amatrice mellett pörkölik.

Az adomány mértéke mindenki lelkiismeretére van bízva, a felajánlásokat borítékba helyezve egy urnába gyűjtik majd. A nap végén közjegyző jelenlétében számolják össze, és utalják el. Az eseményhez sokan csatlakoztak, és egy komolyabb összefogás részeként nyújtanak segítséget a szervezéshez és kivitelezéshez.

A Casa Pomo D’Oro séfje, Alessandro Manna Forrás: Ács Bori

Az Olasz Nagykövetség, az Olasz Külkereskedelmi Intézet, a Budapesti Olasz Kultúrintézet és az Aranytíz Kultúrház is felkarolta a kezdeményezést. Az étel alapját képező guanciale d'amatricét és a bucatini tésztát Oreste Beghetto, a vizet a San Pellegrino és a kávét a La Marzocco ajánlotta fel.

Szeptember 24-én déltől tehát mindenkit szeretettel és persze sok-sok tésztával vár Gianni Annoni és Fausto di Vora a Via Italián. Segítsünk egy kicsit mi is, hogy Amatrice újból felépüljön!