Obama beszólt a ketchupra, mi lesz még itt?

2016.09.27. 11:10

A legtöbb szülő ismeri azt a korszakot, amikor a gyerekek mindenre ketchupot tesznek. Ez szerencsés esetben egy idő után elmúlik. Egyes országokban viszont nem. 

Barack Obama elnökségének végéhez közeledve látványosan egyre lazább, olyannyira, hogy már választók millióit elidegenítő kijelentéseket is megenged magának. Például a ketchupról.

Az amerikai elnök Anthony Bourdainnel ült le egy vietnami büfében beszélgetni a kamerák előtt és valahogy egyszer csak az ázsiai levesekről a ketchupra és a hot dogra terelődött a szó. Bourdain egyenesen belekérdezett: Elfogadható ketchupot tenni a hot dogra? Az elnök sem tétovázott és azonnali, határozott nemmel felelt

Mi sem tettünk!Forrás: Táfelspicc

Illetve annyi kivételt engedélyezett, hogy 8 éves kor felett nem elfogadható. A kijelentés természetesen komoly vihart kavart, hiszen rengeteg ember nem jut túl ezen a szerencsés esetben gyerekkori perióduson és úgy ragaszkodik ketchupos üvegéhez, mint a kisbaba a cumihoz.

Bár abban kénytelenek vagyunk egyetérteni Bourdainnel és Obamával, miszerint egyetlen kifinomult ízlésű ember sem önti nyakon az összes ételét ketchuppal, azért a hot doggal kapcsolatban jóval megengedőbbek vagyunk, tekintettel rá, hogy az jellegéből adódóan nem tartozik a különösebben érdekes fogások  közé. Szóval szerintünk egye mindenki olyan szósszal, amivel csak akarja. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK