A magyar konyhát ünneplik San Sebastianban

2016. 10. 04. Bíró Lajos Gastronomika Gasztrofesztivál Lantos Gábor Mihályi László Palágyi Eszter San Sebastian Spanyolország Szulló Szabina Széll Tamás
Vágólapra másolva!
A tradíció és az evolúció közötti egyensúly megtalálását véli a hazai gasztronómia egyik legfontosabb küldetésének Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, aki San Sebastianban, a 18. Gastronomika kongresszuson megtartott nemzetközi sajtótájékoztatón beszélt erről.
Vágólapra másolva!

Az összejövetelen Guller mellett a Bocuse d'Or idei európai versenyének győztese, Széll Tamás és a Costes étterem séfje, Palágyi Eszter is beszélt.

Valamennyien hangsúlyozták, hogy Magyarország számára óriási megtiszteltetés a fesztiválon való részvétel.

A Gastronomika 18 éves történetében ugyanis ez volt az első alkalom, hogy Közép-Kelet Európából hívtak meg vendégnek egy országot.

Most megmutathatjuk Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Magyarország három séfgenerációval jelent meg San Sebastianban. A Magyar Turisztikai Ügynökség által koordinált hazai részvétel a fesztivál egyik legnagyobb szakmai sikerét hozta. A libamáj, a mangalica és a furmint a baszkok és a nemzetközi gasztronómiai szakemberek egyöntetű kedvencévé vált az északspanyol városban.