Egy olasz főzi Obamáék utolsó vacsoráját

mario batali fehér ház michelle obama
Vágólapra másolva!
A többek között narancssárga Crocs papucsáról híres Mario Batali készíti el az Obama házaspár utolsó hivatalos vacsoráját. A menü valószínűleg leginkább olaszos lesz, mivel az olasz miniszterelnök a vendég. És még ötszáz ember.
Vágólapra másolva!

A Fehér Ház hivatalos vacsorái mindig fontos eseménynek számítanak az amerikai sajtó, és persze a meghívottak számára is, de az utolsó ilyen jellegű rendezvény nyilván még a szokásosnál is nagyobb jelentőséggel bír. Valószínűleg az olasz díszvendég miatt Mario Batali kapta meg a főzés jogát.

Az olasz kapcsolat, Mario Batali Forrás: Mario Batali/Facebook

A körülbelül 500 vendéget a Fehér Ház füvén, egy sátorban etetik meg Obamáék kedden, ez lesz egyébként a dupla elnökség 13. ilyen jellegű rendezvénye. A menü egyelőre titok, bár hétfő délután lesz belőle egy kis ízelítő a sajtó számára.

Batali és a papucsa még 2009-ben Obama asszonnyal Forrás: thewhitehouse.gov

Mivel a vacsorát a hivatalos látogatásra érkezett olasz miniszterelnök, Matteo Renzi tiszteletére rendezik, a szakértők főleg olasz fogásokat jósolnak, persze amerikai köntösben és a Batalira jellemző, megosztó különlegességek nélkül.

Ilyen egy hivatalos vacsora Obamáéknál Forrás: The White House/This official White House photograph is being made available only for publication by news organizations and/or for personal use/Chuck Kennedy

Ismerve az amerikaiak borzadását a belsőségektől,

Batali híres libamájas raviolija szinte biztosan lemarad a menüről,

bár azért a tészta elég valószínű valamilyen formában. Az viszont teljesen egyértelmű, hogy a szakács narancssárga papucsban főz majd, egyszer már grasszált hasonló öltözékben a Fehér Házban.