Sokan elmondták már, hogy a kézműves szó mintha kezdene valami egészen mást jelenteni, mint eredetileg. Mondjuk inkább sznobot?

Egy svéd kézműves sörfőzde úgy döntött, kimagasló minőségű IPA-juk méltó rágcsa után kiált, ezért megsütötték a limitált szériás, 15 ezer forintba kerülő, díszdobozos chipset mellé. Marketingnek azért nem rossz. 

Megkóstolnánk azértForrás: http://steriksbryggeri.se/

A St. Eriks nevű sörfőzde egy Pi Le nevű séffel közösen alkotta meg a rendkívül csinosan tálalt rágcsát. A speciális, svéd származású mandulaburgonyából készült chipseket kézzel formázzák, gondosan sütik, hogy megtartsák formájukat, matsutake gombával, tengeri moszattal, kaporral és különleges hagymával ízesítik. 

Minden egyes doboz 56 dollárba, azaz több mint 15 ezer forintba kerül, de cserébe tényleg nagyon jól néz ki. Az első adag már el is fogyott, és a főzde minden bevételt jótékonysági célra ajánlott fel. 

Nem látszik túl izginek ez a svéd mandulakrumpliForrás: Wikipedia

Ettől csak még gyanúsabb, hogy valójában a hírverés kedvéért találták ki az egészet, végül is hiába remek egy IPA, sörből van sok a világban, azzal nehezebb ennyi megjelenést szerezni.