Börtönbe mehet egy nő a főztje miatt

ceviche
Vágólapra másolva!
Rácsok mögé kerülhet egy amerikai nő, aki saját készítésű halételeket árult egy Facebook-csoportban. Itthon még nem hallottunk hasonlóról, pedig a jelenség a magyar nyelvű közösségi médiában is létezik.
Vágólapra másolva!

Lehet, hogy nem mindenki futott még bele, de a különböző zárt csoportokban itthon is nagy divat házi készítésű készételeket árulni. Persze a magyar felhasználók elsősorban süteményeket, lekvárokat kínálnak, de ezekkel kapcsolatban is láttunk már egészségügyi és a felelősséggel foglalkozó kétségeket megfogalmazó hozzászólásokat.

A kaliforniai Mariza Ruelas azonban fokozottan veszélyes terepre tévedt, amikor egy Facebook-csoportban házi készítésű cevichét, azaz egy pácolt, nyers halból készült dél-amerikai ételt kezdett el árusítani.

Nehéz elképzelni, hogy a hatóságok maguktól figyeltek fel a tevékenységére,

az az érzésünk, valaki segített nekik megtalálni, de utánajártak.

Így néz ki egy perui ceviche Forrás: Wikipedia

Tavaly decemberben egy beépített nyomozó csatlakozott a helyi, gasztronómiával foglalkozó csoporthoz, és vásárolt Ruelas főztjéből, de rajta kívül még 13 másik tagot megvádoltak engedély nélküli vendéglátóipari tevékenységgel.

– mondta Kelly McDaniel, a San Joaquin megyei államügyész, és ha nyers halról van szó, különösen egyet tudunk vele érteni.

A legmeglepőbb, hogy

Ruelas visszautasította a felajánlott, három évre felfüggesztett büntetést,

és bíróságra akarja vinni az ügyet, amivel a tényleges börtönbüntetést kockáztatja. Ráadásul a közösségi médiában üzenget az ügyésznek, ami nem túl szerencsés kezdete a tárgyalásnak.