„Legalább több hús marad nekem...” – mondta egy barátom minap, amikor szóba került a vegán életmód. Az elfogadó álláspont is előrelépés, de akkor sem járunk rosszul, ha húsevőként ki merjük egészíteni ételeinket ilyen fogásokkal, vagy segítve testünket, beiktatunk olyan reggeliket, amiben nincsen állati eredetű alapanyag.

Nagy Zita könyve a Vegán reggeli remek útmutató – a karácsonyi piacra szánja a Boook kiadó, és mi is úgy gondoljuk, hogy ez jó ajándék lehet azoknak, akik szeretnek kísérletezni, akik nem zárkóznak el az újdonságoktól. 

Nagy Zita - Vegán reggeliForrás: Zirig Árpád

Odahaza vegán konyhát vezet? Akkor feltehetőleg ismerősek lesznek az alapanyagok. De aki eddig kívülről nézett erre az életmódra és stílusra, annak remek gasztrokalandot adhat például a gojibogyó, a chiamag és a tahini felfedezése.

Naná, hogy gusztusosForrás: Zirig Árpád

Nagy Zita neve ismerős lehet azoknak, akik már találkoztak a Zizi kalandjai bloggal – évek óta vezeti a remek receptes oldalát az eredetileg élelmiszeripari mérnök végzettségű hölgy. A könyvbe sikeresen át tudta ültetni annak hangulatát: precíz és pontos receptek, érthető leírások – Tóth Milán képei szokás szerint elsőrangúak.

MegéheztemForrás: Zirig Árpád

A Vegán reggeli hátsó lapja nem ABC-sorrendes receplistát ad, hanem témakörökre bont. Italok, magvajak, pudingok, lekvárok, granolák, kásák, krémek, kenyérfélék, útravaló falatkák sorakoznak, kiegészítve olyan kötelező körökkel, mint a tészták, palacsinták és kreatív egytálételek.

Jól használható listávalForrás: Zirig Árpád

Emellett alapanyagokat is felsorolnak, azokat már sorrendben, így könnyen megtaláljuk az epret vagy mondjuk a sütőtököt. Vegánok számára alapmű lehet, de nekünk, hagyományos étrendet tartóknak is komolyan inspiráló fogásokkal van teli a könyv.

  • Kiadó: Boook Publishing
  • Ár: 4990 Ft