Jön a sonkaízű gomba!

2016.11.17. 12:59

Egy Tucsonban élő gazdálkodó feltalálta a sonkaízű gombát. Vagy legalábbis azt állítja. Olívaolaj és só is kell hozzá azonban.

John Jacobs, a családi tulajdonú Sonoran Mushroom Company vezetője azt állítja, hogy feltalálta a sonkaízű gombát. Az egyelőre főleg helyi terjesztésben értékesített, organikus termesztésű gombát a vásárlók is jól fogadták.

"Észrevettük, hogy ha ezt a fajta gombát olívaolajjal és sóval megsütjük, sonkaíze van. A textúrája sem gombára, inkább húsra vagy sonkára emlékeztet" - mondta Jacobs a Fine Dining Lovers című lapnak. 

Szép a színeForrás: Sonoran

A helyi piacon 5 dollárért, azaz mintegy 1500 forintért adnak egy kis dobozzal, és szépen fogy. Tucson környékétől, ami meglehetősen sivatagos, meglepő a gomba, de Jacobs megmagyarázza. "Fedett helyen termesztjük őket, hogy egész évben legyen termés" – mondta el a farmer.

Ilyen módon képesek ellenőrizni a környezetet, szabályozni a hőmérsékletet és a páratartalmat. A Jacobs család számos más különleges gombát is termeszt, de a sonkaízűvel most lehet, hogy berobbannak a piacra. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK