Újjászületett a cigány konyha, szeretjük

Romani Gastro
Vágólapra másolva!
Kevés dolgot övez annyi félreértés és tévhit, mint a cigány konyhát. Ahogy a cigányság sem egységes, úgy a gasztronómiájukat sem lehet egy mondattal leírni – sokkal nagyobb öröm, ha megpróbáljuk megismerni, befogadni receptjeiket. A Romani Gastro szakácskönyv ebben rengeteg segíthet.
Vágólapra másolva!

Imádom a borítóját: mint egy Gauguin festmény a legjobb tahitii korszakból. Virágok és

két mosolygós nő, akin látszik, hogy értékelik az életet, a jó falatokat, amiket a világ kínál.

Budai Zsanett és Tonté Barbara blogját évek óta ismerjük, tudtuk, hogy készül a könyv, amely még gazdagabban, talán szélesebb körben is megmutatja, mi olyan fantasztikus bennük.

Romani Gastro - tényleg megszerettük Forrás: Zirig Árpád

A magyar és a roma tradíció egyszerre jelenik meg, a hagyományok betonsűrűségű alapja mindenütt ott van, igaz, az egészet körbelengi a 21. század aktualitása.

Nem történelmi receptek ezek, hanem nagyon is frissek

– akad olyan ami olcsó, akad, ami diétába illeszthető, egyik-másik pedig ünnepi alkalmakra is remek lehet.

Itt a 21. század Forrás: Zirig Árpád

Ötven receptet találunk a Libri kiadónál most megjelent könyvben. A címek alatt

piktogramokkal ábrázolják a szezonalitást vagy azt, hogy laktóz-, glutén vagy húsmentes-e az étel.

Mindhez kapunk pár rövid személyes mondatot, majd jönnek a hozzávalók és a leírás is. Kövesdi Réka fotói meleg tónusúak: nincsen túlfotózva, mind valóságos, étvágyerjesztő.

Most azonnal kóstolnánk, igaz? Forrás: Zirig Árpád

A Romani Gastro lapjaiból süt a szenvedély – ez nem is baj, hisz hűvösen és unalmasan nem lehet összekapcsolni a kultúrákat. Karácsony előtt megvenni remek ötlet,

biztos, hogy nem csak az ünnepek alatt veszi majd kézbe a megajándékozott.

(Már ha nem tartjuk meg saját magunknak.)

Csak jó lehet Forrás: Zirig Árpád
  • Kiadó: Libri
  • Ár: 3999 Ft