Már tudjuk, melyik lett Budapest legjobb étterme

2016.12.05. 14:01

Budapesten félelmetesen megnőtt a vendéglátóhelyek száma, hetente újabb egységek nyílnak – aki el akar igazodni közöttük, vagy lohol egyikből a másikba, vagy keres egy jó sorvezetőt. Az utóbbihoz ad remek segítséget a Magyar Konyha magazin legújabb, karácsonyi szezonra időzített kalauza.

„Átalakul a szemlélet, módosulnak a trendek, évente több száz hely bezár, ugyanannyi kinyit. A fine dining stílus például leáldozóban. A csillagos éttermek tulajdonosai világszerte panaszkodnak, hogy eltűnt a vendég. 

Már lehet keresni az újságosoknálForrás: Origo

Ezzel szemben sorra nyílnak a laza bisztrók, gasztrobárok, alternatív kulthelyek, ahol nem a damasztabrosz, az ezüst étkészlet a fontos, hanem a hitelesség és a minőség. A luxus ma egészen mást jelent, mint egy évtizede: a fehér kesztyűs pincér fontoskodása helyett életöröm, sznobizmus ellenében ízélmény, kaviár és osztriga helyett csicsóka és malacfül. Érzik ezt a szakácsok is, ezért indult szabályos séfvándorlás, ezért lett divat a szerzői konyha." – állítja Vinkó József főszerkesztő.

A Magyar Konyha a nyáron már körbejárta a Balatont, most a megismert alapossággal Budapest konyháit kutatta föl. Sorra vették a legjobb gourmet éttermek, bisztrók, magyaros, ázsiai, mediterrán konyhák mellett a gasztrobárokat, az ebédelő- és reggelizőhelyeket, piaci konyhákat, újhullámos kávézókat, kézműves sörözőket, pékségeket. Bárokat, cukrászdákat, delikátesz boltokat, szóval minden helyet, ahol enni vagy inni lehet. Nem maradtak ki a mentes helyek, a street food legjobbjai sem. Minden kategóriát külön értékeltek, igaz, ezek közül a legnagyobb súlyú talán az éttermek tízes listája.

Wolf András, a Salon séfjeForrás: Zirig Árpád

Magyar konyha TOP 10 – ezek Budapest legjobb éttermei

  1. Salon
  2. Babel Budapest
  3. Arany Kaviár
  4. Esca
  5. Olimpia
  6. Alabárdos
  7. Tama
  8. Fausto's
  9. Csalogány26
  10. Baraka

A kalauz nem csak rangsorol hanem röviden értékel is - ha kíváncsi a főváros gasztronómiai fejlődésére, ne hagyja ki.