Hatszáz mézeskalács ajándékba

mézeskalács
Vágólapra másolva!
Öt blogger állt össze, hogy magyar termelői mézből készítsenek süteményt a Baptista Szeretetszolgálat számára.
Vágólapra másolva!

A mézeskalácsokat egy jó hangulatú, karitatív sütés keretein belül készítették el népszerű gasztrobloggerek és a sajtó képviselői december 8-án.

Az esemény háziasszonya Mautner Zsófi volt, akinek Havas Dóra, a Lilafüge blog szerzője, Kis-Varga Judit, a Csak a Puffin bloggere, a Malackarajos Péter Anna, illetve Fűszeres Bodrogi Eszter segített sütni és díszíteni.

Összefogtak a bloggerek Forrás: Origo

A mintegy 600 darab, ünnepi hangulatú, minőségi magyar termelői méz felhasználásával készült mézeskalácsot a Baptista Szeretetszolgálat rászoruló családoknak juttatja el.

600 darab készült Forrás: Havas Dóra

A sütéshez szükséges termelői mézet az Országos Magyar Méhészeti Egyesület biztosította, ezzel is népszerűsítve a mézfogyasztást.

Sajnos évente alig 70-80 dekagrammot fogyasztunk belőle fejenként, miközben több európai országban két kilogramm körüli ez az érték.

Holott Magyarország abban a szerencsés helyzetben van, hogy tavasztól őszig szinte mindenhol találnak a méhek virágport és nektárt, így az ország egész területe alkalmas méhészkedésre.

A kiváló minőségű magyar termelői mézet az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) által bevezetett egyedi, könnyen beazonosítható termelői mézesüveg és a zárszalag alapján lehet felismerni. Tiszta eredetű, hamisítatlan magyar mézet érdemes közvetlenül a méhészektől beszerezni a termelői piacokon vagy az interneten.