Ellenőrzött magyar termelőktől érkezik az alapanyag a most megnyílt Farmbistroba, de még ennél is fontosabb, hogy jót adnak enni.

Úgy tűnik, a hetedik került most már véglegesen a dzsentrifikáció útjára lépett. Számos jógastúdió és bringaszervíz után ugyanis a Dembinszky utcában megnyílt az ország első és egyetlen fenntartható bisztrója.

Ha valakinek ismerős a környék, nem véletlen, a Dembinszky utca 32-ben már egy ideje érezhető volt a fenntarthatóság illata, itt telepedett le ugyanis 2014 novemberében a Házikó, amely leginkább fenntartható cateringgel foglalkozik.

Semmi puccForrás: Origo

A Farmbistro ételei a Házikó termékeihez hasonlóan kizárólag magyar termelők, családi gazdaságok szigorúan ellenőrzött alapanyagaiból készülnek, minden nap frissen és minden mesterséges adalék és tartósítószer nélkül.

Kedvencünk, a pirított zöldséges szendvics.Forrás: Origo

A kínálat nem túl nagy, de értelmes: levesek, friss pékáru, szendvicsek, saláta és sütemény, sok vega és vegán változat. Az ételek gyümölcs-és zöldséglevekkel, fair trade teával, és frissen őrölt, farmszelektált Has Bean kávéval fogyaszthatóak helyben vagy kérhetőek elvitelre.

A város egyik legjobb pogácsájaForrás: Origo

Az árak kedvesek: egy leves 350 forint, szendvics 620, kávé 450, de csomagban minden olcsóbb reggel és délben is. Kutyát, gyereket szabad vinni.