Így készül a világ legveszélyesebb étele

2016.12.24. 17:08

A mérgező gömbhal állítólag inkább a veszély, mint az íze miatt izgalmas, de legalább jó sokba kerül kipróbálni. Már akinek szabad.

Tíz évig kell gyakorolni, hogy valakiből fuguséf lehessen, a felelősség óriási.  A mérgező gömbhal elkészítésének és fogyasztásának nagyon szigorú szabályai vannak, valószínűleg ennek köszönhető, hogy bár rendszeresen fogyasztják Japánban, évente legfeljebb hatan halnak bele a mérgébe. 

A szeme sem áll jólForrás: youtube

A fuguséf legfontosabb feladata, hogy képes legyen megkülönböztetni és elválasztani egymástól a hal mérgező és ehető részeit. A videóban szereplő Jutaka Szaszaki nevű séf már 45 éve dolgozik a szakmában egyetlen mérgezős eset nélkül.

A luxusnak számító halból 10 ezer forintba is belekerülhet egy adag, és ez az egyetlen étel, amit a japán császár soha nem ehet a tetrodotoxinnak nevezett méreg veszélyessége miatt.