Világhír: budapesti éttermek a The New York Times 2017-es listáján

2017.01.05. 10:33

Megjelent a The New York Times online kiadásának a "52 Places to go in 2017", azaz "52 hely, ahová el kell menned 2017-ben" című cikke, amelyben a világ számos izgalmas helyszíne közül Budapestet, és budapesti vendéglátóhelyeket is kiemelnek a szerkesztők.

"A vasfüggöny utáni Budapest igazán élénk metropolisszá vált. Egyre inkább érezhető a városban a vonzó, fiatalos energia, például olyan új éttermekben, mint a Szimply és a Márga Bisztró..." - írják a The New York Times online változatán, ahol a budapesti újhullámos vendéglátóhelyeken kívül kiemelik a magyar tervezők ékszereit, design boltok termékeit és egy fővárosi boutiq hotelt is. 

Márga BisztróForrás: Toplak Zoltan Fotografus

"Óriási megtiszteltetés a The New York Times listáján szerepelni, főleg alig pár hónappal a nyitásunk után! Fantasztikus csapatunk van, elsősorban nekik köszönhető ez az elismerés." – mondta Deli János, a budapesti Márga bisztró társtulajdonosa a hírre reagálva.

Izgalmas belsővel várnakForrás: Toplak Zoltan Fotografus

A Csopakról indult Márga bisztró fiatal csapata Deli János vezetésével tavaly Budapesten nyitott éttermet. A Márga egyenlő a kifinomult, mégis érthető, szerethető vendéglátással. Urbánus környezetben mutatják be balatoni és hazai alapanyagok legjavát, a konyhát Horváth Ákos, az ambíciózus fiatal séf vezeti, aki olyan helyeken dolgozott, mint az Onyx, az Aranykaviár és a LouLou étterem.