Senki sem állítja meg az avokádó-ámokfutást

2017.01.21. 11:31

Bár az avokádó megítélése az utóbbi időben környezetvédelmi és etikai szempontok miatt is erősen kétséges, Hollandiában monoéttermet nyitnak a tiszteletére.

Ha van valami, amivel kapcsolatban mostanában nem lehet okos az ember, az az avokádó. A média egyik része továbbra is arról beszél, hogy a zöld gyümölcs a világ legegészségesebb étele és nincs más, ami jobbat tenne testünknek, míg a másik fele bojkottra szólít fel a környezetszennyezés és a maffiával való összefüggések miatt. 

Lazacos "hamburger"Forrás: Food Ecco

Ehhez képest Amszterdamban The Avocado Show néven avokádó éttermet nyitnak februárban. Az egész nap főleg zöld fogásokat kínáló hely kiszállítást is vállal és bár már ezerrel tolják a marketinget (Instagramon máris közel 20 ezer követőjük van), még dolgoznak a menün. Fagylalt és más finomságok is várhatóak, amin nem is csodálkozunk, mi is ettünk már csodálatos avokádós csokitortát.

Ez vajon mi?Forrás: Food Ecco

A tulajdonosokat az egyre terjedő monoalapanyag éttermek trendje inspirálta és persze az avokádó hihetetlen népszerűsége. Az emberek, köztük én is, bármilyen fogásra rádobunk egy avokádót és nagyon kreatív ételeket készítünk" - nyilatkozta Ron Simpson a Munchies nevű magazinnak. 

"Torta"Forrás: Food Ecco

Milyen remek lenne, ha esetleg arról is mondana valami érdekeset, honnan szerzik be az étterem működtetéséhez szükséges elképesztő mennyiségű avokádót? Kíváncsian várjuk, milyen reakciót vált ki az étterem a harcosabb környezetvédőkből, akikből Hollandiában legalább annyi található, mint túl sok pénzzel rendelkező hipszter Instagram-függőkből.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK