Fizessenek a gazdagok?

robin hood étterem
Vágólapra másolva!
Robin Hood nyomában a gazdagokkal fizetteti meg a rászorulók vacsoráját egy madridi étterem. A koncepció meglehetősen sikeres, az étterem máris világhírű.
Vágólapra másolva!

A Robin Hood nevet viselő étterem koncepciójának persze az a legfontosabb eleme, hogy elég jó ételt adnak ahhoz, hogy aki megengedheti magának, támogassa a hajléktalanokat rajtuk keresztül. Pedig még csak nem is drágábbak, mint egy átlagos madridi hely.

Nem a designra költenek Forrás: youtube

Legalábbis mi nem tudjuk elképzelni, hogy akár a legegyüttérzőbb spanyol is hajlandó lenne rossz ennivalóért pénzt adni a cél érdekében. Különös tekintettel rá, hogy az étteremben hagyományos spanyol konyhát visznek, tehát minden ügyfél jól ismeri a kínálatot.

A pénzes vendégeket reggel és délben várják, majd a keletkezett nyereségből este a hajléktalanok vacsoráznak az étteremben. Ugyanúgy pincérek szolgálják ki a rászorulókat is, mint a fizető ügyfeleket.

A Robin Hoodot Angel Garcia Rodriguez,

egy 80 éves katolikus pap vezeti,

akit egyszerűen csak Padre Angelnek, azaz angyal atyának neveznek hívei. A remek sajtónak köszönhetően a hely március végéig le van foglalva, úgyhogy biztosan nem csak a marketinghez, hanem a főzéshez is értenek.