Robot csinálja a kávét, na és?

robot kávé
Vágólapra másolva!
Valószínűleg pillanatok alatt tele lesz a világsajtó a San Franciscoban nyílt robotkávézóról szóló hírekkel és valóban elég jópofa a látvány. Csak nem látjuk át, pontosan miért is kell a robot, gombot nyomni az ügyfél is tud.
Vágólapra másolva!

Cafe X Technologies néven robotkávézó láncot kíván létesíteni egy új cég Amerikában, az első üzletet már meg is nyitották San Franciscoban. Remekül hangzik, de megnézve a videót, nem látjuk, miért is kell oda az a valóban cuki robot.

robot kávé Forrás: Cafe X

A Mitsubishi gyártmányú robot működtetését iPaddel, illetve okostelefonnal lehet szabályozni, a vásárlók természetesen előre beprogramozott kávé közül választhatnak.

A videó alapján azonban nekünk úgy tűnik, hogy a robot valójában nem csinál mást, mint megnyom néhány gombot, majd a poharat egyik helyről a másikra teszi, persze ez is szép tőle, csak kérdés, hogy van-e értelme a dolognak.

Az az érzésünk, hogy a gyártó cég fókusza inkább a robotok értékesítésén van, mint a kávén, és az általános kávérajongást csak marketing célokra használják. Akárhogy is, elég ügyesek, mert nemrég szállt be valaki 5 millió dollárral a vállalkozásba, úgyhogy biztos hallunk még felőlük. Legfeljebb nem a gasztro rovatban.